Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Nechayev (Ρωσία): Η Γερμανία δεν έχει πραγματική εναλλακτική λύση για το ρωσικό φυσικό αέριο και τώρα το αντιλαμβάνεται

Nechayev (Ρωσία): Η Γερμανία δεν έχει πραγματική εναλλακτική λύση για το ρωσικό φυσικό αέριο και τώρα το αντιλαμβάνεται
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πραγματικές εναλλακτικές λύσεις για το φυσικό αέριο τονίζει ο Ρώσος πρεσβευτής στο Βερολίνο
Σχετικά Άρθρα

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει πραγματική εναλλακτική λύση για τη Γερμανία ως προς το ρωσικό φυσικό αέριο και αυτή η χώρα το καταλαβαίνει πολύ καλά, δήλωσε την Κυριακή (20/3/2022) ο Ρώσος πρεσβευτής στο Βερολίνο Sergey Nechayev.
«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πραγματικές εναλλακτικές λύσεις για το φυσικό αέριο, επειδή το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) απαιτεί μεγάλη προετοιμασία, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής των απαραίτητων υποδομών και τερματικών σταθμών, που τώρα λείπουν.
Η γερμανική οικονομία προσπαθεί τώρα να βρει κάποιες πρόσθετες πηγές, αλλά παραδέχεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πραγματική εναλλακτική λύση στο ρωσικό αέριο, το οποίο είναι φθηνότερο και πιο αξιόπιστο και διαθέτει την απαραίτητη υποδομή», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι RBC.

Δύσπιστοι οι πολίτες

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, οι άνθρωποι στη Γερμανία είναι δύσπιστοι για τα μέτρα που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει η Δύση κατά της Ρωσίας στον ενεργειακό τομέα.
«Όλα είναι αρνητικά για τους πολίτες.
Η Γερμανία μεταβαίνει στην πράσινη ενέργεια, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αρνείται την πυρηνική όπως και τη χρήση άνθρακα.
Έτσι, το αέριο είναι πρακτικά η μόνη πηγή ενέργειας για τα νοικοκυριά και την οικονομία, ώστε να διατηρηθούν οι τρέχοντες ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης και να διασφαλιστεί η κοινωνική προστασία και η ενεργειακή ασφάλεια», τόνισε.
Πρόσθεσε δε ότι οι συζητήσεις για περιορισμό των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου ή πετρελαίου συνεπάγονται αύξηση των τιμών στη χώρα.
«Και τώρα, όταν οι τιμές της βενζίνης ξεπερνούν τα δύο ευρώ ανά λίτρο, οι απλοί άνθρωποι, φυσικά, το νιώθουν.
Και δεν δείχνουν κατανόηση», πρόσθεσε ο Nechayev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης