Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Προς άρση της απαγόρευσης νέων γεωτρήσεων για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στη Βόρεια Θάλασσα

Γερμανία: Προς άρση της απαγόρευσης νέων γεωτρήσεων για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στη Βόρεια Θάλασσα

Απόρριψη της πρότασης για προσωρινή μείωση του φόρου πωλήσεων από 19% σε 7% για τη βενζίνη και το ντίζελ

Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανία θα πρέπει να επανεξετάσει την απαγόρευσή της σχετικά με νέες γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η συμφωνία

Σύμφωνα με τη συμφωνία συνασπισμού μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), η Γερμανία δεν θα χορηγήσει νέες άδειες για γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα πέραν του υφιστάμενου πλαισίου.
"Πρέπει να αμφισβητήσουμε την απόφαση", δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Christian Lindner στην εφημερίδα Tagesspiegel.
"Λόγω των εξελίξεων στις τιμές της παγκόσμιας αγοράς, αυτό φαίνεται πιο οικονομικό".

Απεξάρτηση από τη Ρωσία

Η Γερμανία, η οποία εξαρτάται από τη Ρωσία για τα δύο τρίτα των εισαγωγών φυσικού αερίου, προσπαθεί επειγόντως να ενισχύσει τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του πρώτου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Ο Lindner , ωστόσο, δήλωσε ότι, τουλάχιστον για μια μεταβατική περίοδο, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα εξακολουθεί να χρειάζεται πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Γεωπολιτικό υπόβαθρο

"Με βάση το αλλαγμένο γεωπολιτικό υπόβαθρο, νομίζω ότι είναι σκόπιμο να εξετάσουμε ολόκληρη την ενεργειακή στρατηγική της χώρας μας χωρίς να περιοριζόμαστε", δήλωσε.
Παρά την απότομη αύξηση των τιμών των καυσίμων στα πρατήρια, ο Lindner απέρριψε την προσωρινή μείωση του φόρου πωλήσεων από 19% σε 7% για τη βενζίνη και το ντίζελ, όπως πρότειναν ορισμένοι πολιτικοί.

"Αν οι συντηρητικοί ζητούν φρένο στις τιμές των καυσίμων, πρέπει να πουν τι θέλουν να περικόψουν στον προϋπολογισμό.
Ή να παραδεχτούν ότι είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν νέο χρέος γι' αυτό", είπε, προσθέτοντας ότι είναι επίσης αντίθετος με την καθιέρωση ενός ορίου ταχύτητας στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης