Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Iσχυρά κέρδη για το πετρέλαιο: Αύξηση +4,3% για το Brent, στα 123,21 δολ. το βαρέλι

Iσχυρά κέρδη για το πετρέλαιο: Αύξηση +4,3% για το Brent, στα 123,21 δολ. το βαρέλι
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 3,72 δολ. ή 3,2% και έκλεισε στα 119,40 δολ. το βαρέλι

Με ισχυρά κέρδη καταγράφηκαν στα futures του πετρελαίου στις συναλλαγές της Δευτέρας 7 Μαρτίου - αν και έκλεισαν μακριά από τα υψηλά τους πάνω από τα $130 καθώς οι επενδυτές εξετάζουν το ενδεχόμενο η Δύση να παγώσει τις ρωσικές εξαγωγές.
Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 3,72 δολ. ή 3,2% και έκλεισε στα 119,40 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2008.
Νωρίτερα, το συμβόλαιο εκτινάχθηκε μέχρι τα 130,50 δολ.
Παράλληλα, το Brent ενισχύθηκε κατά 5,10 δολ. ή 4,3% στα 123,21 δολ. το βαρέλι, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012.
Το υψηλό του συμβολαίου ήταν στα 139,13 δολ.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken δήλωσε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο για ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, σε συνεργασία με τους συμμάχους τους στην Ευρώπη, ως απάντηση στην "απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία".
Μάλιστα, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ φέρεται να ετοιμάζεται για μια ψηφοφορία ακόμα και αύριο Τρίτη που θα ανοίγει τον δρόμο για την απαγόρευση της εισαγωγής ρωσικών ενεργειακών προϊόντων, όπως δήλωσε στο Reuters ένας βοηθός του Κογκρέσου.
Η Μόσχα από την πλευρά της προειδοποίησε ότι η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 300 δολάρια αν η Δύση απαγορεύσει τις εισαγωγές από τη Ρωσία. "Η αύξηση της τιμής θα ήταν απρόβλεπτη. Θα έφτανε τα 300 δολάρια το βαρέλι, αν όχι περισσότερα", τόνισε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αlexander Novak.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης