Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συναγερμός στην Ουκρανία: Ζημιές σε δύο πυρηνικές εγκαταστάσεις από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις

Συναγερμός στην Ουκρανία: Ζημιές σε δύο πυρηνικές εγκαταστάσεις από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις
Πύραυλοι έπληξαν μια αποθήκη διάθεσης ραδιενεργών αποβλήτων στο Κίεβο ενώ ένας ηλεκτρικός μετασχηματιστής υπέστη ζημιά σε παρόμοια εγκατάσταση στο Χάρκοβο
Σχετικά Άρθρα
Δύο ουκρανικές εγκαταστάσεις που περιείχαν πυρηνικά απόβλητα υπέστησαν ζημιές εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ανέφεραν διεθνείς παρατηρητές την Κυριακή (27/2/2022).
Πύραυλοι έπληξαν μια αποθήκη διάθεσης ραδιενεργών αποβλήτων στο Κίεβο ενώ ένας ηλεκτρικός μετασχηματιστής υπέστη ζημιά σε παρόμοια εγκατάσταση στο Χάρκοβο, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, αναφέρει το Bloomberg.
Οι παρατηρητές αναμένουν τις μετρήσεις για τυχόν αύξηση της ραδιενέργειας στην περιοχή.

Μεγάλος κίνδυνος

«Αυτά τα δύο περιστατικά υπογραμμίζουν τον πραγματικό κίνδυνο να υποστούν ζημιά εγκαταστάσεις με ραδιενεργό υλικό κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, με δυνητικά σοβαρές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Επιτροπής Rafael Mariano Grossi.
«Καλώ επειγόντως και σθεναρά όλα τα μέρη να απόσχουν από οποιαδήποτε στρατιωτική ή άλλη ενέργεια που θα μπορούσε να απειλήσει την ασφάλεια και την ασφάλεια αυτών των εγκαταστάσεων», πρόσθεσε.
Η Ουκρανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη μετά τη Γαλλία.
Η Energoatom, η εταιρεία κοινής ωφελείας που διαχειρίζεται τους αντιδραστήρες της, συνέχισε τη λειτουργία των τεσσάρων εργοστασίων της που στεγάζουν 15 αντιδραστήρες ακόμη και όταν εκτυλίχθηκε η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης