Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Kέρδη 2,3% για το πετρέλαιο Brent, στα 99,08 δολ. το βαρέλι

Kέρδη 2,3% για το πετρέλαιο Brent, στα 99,08 δολ. το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παράδοσης Απριλίου, κέρδισε 71 σεντς ή 0,8%, κλείνοντας στα 92,81 δολ. το βαρέλι

Κέρδη σημείωσαν τα futures του πετρελαίου την Πέμπτη 24/2, τα οποία ενδοσυνεδριακά ξεπέρασαν τα 100 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014, με φόντο την εισβολή της Ρωδίας στην Ουκρανία τα ξημερώματα. Εκρηκτική άνοδο κατέγραψε και το φυσικό αέριο στην Ευρώπη, με την τιμή του να εκτοξεύεται κατά άνω του 50%.
Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent, παράδοσης Απριλίου, έκλεισε με άνοδο 2,24 δολ. ή 2,3%, στα 99,08 δολ. το βαρέλι, έχοντας αγγίξει νωρίτερα έως και τα 105,79 δολ.
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παράδοσης Απριλίου, κέρδισε 71 σεντς ή 0,8%, κλείνοντας στα 92,81 δολ. το βαρέλι, έχοντας φτάσει ενδοσυνεδριακά έως και τα 100,54 δολάρια.
Η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία θεωρείται η πιο ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στην Ευρώπη από τους πολέμους στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 1990 ή ακόμη και από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δημιουργεί έτσι έντονη ανησυχία για διαταραχές στην προσφορά, ειδικά σε μια περίοδο αβεβαιότητας για την παγκόσμια οικονομία, που έχει δοκιμαστεί από την πανδημία και τις συνακόλουθες διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού.
Οι διαταραχές ειδικά στις παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου και οι κυρώσεις εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές ενέργειας, κάτι που θα παρατείνει τις εντεινόμενες πληθωριστικές πιέσεις.
Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (ΕΙΑ) των ΗΠΑ ανακοίνωσε εξάλλου εντός της ημέρας ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Φεβρουαρίου.
Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 300.000 βαρέλια, σύμφωνα με έρευνα της S&P Global Platts.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης