Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε υψηλό επταετίας το πετρέλαιο, έσπασε το φράγμα των 90 δολ.

Σε υψηλό επταετίας το πετρέλαιο, έσπασε το φράγμα των 90 δολ.
Το αμερικανικό αργό σκαρφάλωσε πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι

Ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, με το αμερικανικό αργό να σκαρφαλώνει πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά εδώ και 7 και πλέον χρόνια.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Μαρτίου πρόσθεσε 2,01 δολάρια ή 2,3%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 90,72 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Οκτωβρίου 2014, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε κατά 1,64 δολάρια ή 1,8%, στα 91,11 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, μια ανάσα από το υψηλό 7 και πλέον ετών που κατέγραψε στις 31 Ιανουαρίου, στα 91,21 δολάρια.
Αναμφισβήτητα οι χειμερινές καταιγίδες σε περιοχές των ΗΠΑ θα επηρεάσουν την παραγωγή πετρελαίου, δήλωσε ο αναλυτής Phil Flynn. Ο κρύος καιρός μπορεί να πλήξει την παραγωγή πετρελαίου και να οδηγήσει σε διακοπές λειτουργίας διυλιστηρίων, καθώς και να ενισχύσει τη ζήτηση για καύσιμα θέρμανσης.
«Υπάρχει ανησυχία ότι οι [παραγωγοί] ενέργειας των ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να αυξήσουν την παραγωγή για να συμβαδίσουν με τη ζήτηση», πρόσθεσε.
«Χρειαζόμαστε πολλές επενδύσεις στο αμερικανικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο και απλά δεν τις έχουμε», δήλωσε ο Flynn.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης