Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυξημένη ζήτηση και... τιμές ρεύματος σήμερα (25/1) - Aγώνας δρόμου για τις βλάβες

Αυξημένη ζήτηση και... τιμές ρεύματος σήμερα (25/1) - Aγώνας δρόμου για τις βλάβες
Υπάρχουν περιοχές στην Αττική, που είναι χωρίς ρεύμα ακόμα και για περισσότερες από 12 ώρες
Σχετικά Άρθρα

Σημαντικά αυξημένη αναμένεται σήμερα (25/1) η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» ενώ σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται και οι τιμές.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ, η αιχμή της ζήτησης ρεύματος προβλέπεται να ξεπεράσει σήμερα τα 9.100 μεγαβάτ στις 11 το πρωί, ενώ χθες η αιχμή, που παρουσιάστηκε στις 7 το απόγευμα, ήταν 8.102 μεγαβάτ.
Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις διαμορφώθηκαν πριν την κήρυξη έκτακτης ανάγκης στις πληττόμενες περιοχές και την αναστολή ή τον περιορισμό λειτουργίας υπηρεσιών και επιχειρήσεων.

Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των βλαβών

Παράλληλα, συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών, με την ελπίδα οι εργασίες να επιταχυνθούν εφόσον αποκατασταθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία όπου μέχρι και χθες αργά το βράδυ ήταν αδύνατο να μεταβούν τα συνεργεία και ο εξοπλισμός.
Σε ό,τι αφορά το κόστος, η εκτίμηση για σήμερα ανεβάζει τη μέση τιμή στα 280,81 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 243 ευρώ χθες.

Που εντοπίζονται προβλήματα 

Όπως μετέδωσε ο Σκάι, υπάρχουν περιοχές στην Αττική, που είναι χωρίς ρεύμα ακόμα και για περισσότερες από 12 ώρες, ενώ όσο περνάει η ώρα το πρόβλημα επιδεινώνεται καθώς έχουν παγώσει τα καλώδια και με τον ισχυρό άνεμο που πνέει σπάνε.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι περιοχές της Αττικής που έχουν διακοπές ρεύματος είναι: Χαλάνδρι,Μαρούσι,Ψυχικό, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδελφεια, Πεύκη, Κερατέα, Κορωπί, Νέα Μάκρη, Ντράφι, Γραμματικό, Βύρωνας, Καρέας, Βούλα, Νέα Σμύρνη, Άλιμος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης