Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΑΔΜΗΕ: Το επενδυτικό πρόγραμμα στην αποθήκευση ύψους 47 εκατ ευρώ μέχρι το 2024

tags :
ΑΔΜΗΕ: Το επενδυτικό πρόγραμμα στην αποθήκευση ύψους 47 εκατ ευρώ μέχρι το 2024
Στόχος τους είναι η βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας τροφοδοσίας, η αύξηση της ικανότητας μεταφοράς και η ενίσχυση του ορίου ευστάθειας του συστήματος
Στον κομβικό ρόλο των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στη πορεία της ενεργειακής μετάβασης, για το σύστημα μεταφοράς, αναφέρεται το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ για την περίοδο 2023-2032 στο οποίο έχουν ενσωματωθεί έργα αποθήκευσης αντιστάθμισης και ελέγχου του συστήματος συνολικού προϋπολογισμού 47,2 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των έργων προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2024 και στόχος τους είναι η βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας τροφοδοσίας, η αύξηση της ικανότητας μεταφοράς και η ενίσχυση του ορίου ευστάθειας του συστήματος.
Όπως επισημαίνει ο ΑΔΜΗΕ η ραγδαία ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η μεγάλη διείσδυσή τους στα ηλεκτρικά συστήματα εντείνει τις ανάγκες αποθήκευσης.
Σε συνδυασμό δε με τις τεχνολογικές εξελίξεις που οδήγησαν στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών συστημάτων αποθήκευσης με δυνατότητα εγκατάστασης στα ηλεκτρικά συστήματα και στη μείωση του κόστους τους, διαμορφώνονται οι συνθήκες για την ανάπτυξη και λειτουργία στο ηλεκτρικό σύστημα νέων συστημάτων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenegynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης