Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία: Oύτε εμείς ούτε η Gazprom ευθύνόμαστε για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη

Ρωσία: Oύτε εμείς ούτε η Gazprom ευθύνόμαστε για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη
Ούτε η Gazprom ούτε η Ρωσία ευθύνονται για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης A. Novak
Ούτε η Gazprom ούτε η Ρωσία ευθύνονται για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης A. Novak απαντώντας στις δηλώσεις του διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ).
«Φυσικά εκείνο που με εξέπληξε ήταν η δήλωση του επικεφαλής ενός τέτοιου αξιοσέβαστου οργανισμού όπως ο ΔΟΕ, ο οποίος προσπαθεί να κλείσει τα μάτια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ευρωπαίοι καταναλωτές.
Αναμφίβολα εδώ δεν υπάρχει καμία ευθύνη ούτε της Gazprom, ούτε γενικά της Ρωσίας» δήλωσε ο Novak .
Ο Novak τόνισε ότι την εξέλιξη της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη επηρέασε ο μακρύς χειμώνας, ο οποίος επέβαλε την απόληψη σημαντικών ποσοτήτων φυσικού αερίου από τις υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου (UGS) στην Ευρώπη.
Επιπλέον, η παγκόσμια οικονομία άρχισε να ανακάμπτει ενώ το υγροποιημένο αέριο, κυρίως από τις ΗΠΑ, κατευθύνθηκε στις ασιατικές αγορές, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Νωρίτερα ο επικεφαλής του ΔΟΕ F. Biroll, σε δηλώσεις του, τις οποίες είχε μεταδώσει το πρακτορείο Bloomberg, είχε πει ότι η μεγάλη ένταση στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου προκλήθηκε εξαιτίας της συμπεριφοράς της Ρωσίας, ενώ για την έλλειψη αερίου στις υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η Gazprom.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης