Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υποχώρηση για το πετρέλαιο - Πτώση 0,3% για το Brent, στα 84,39 δολάρια

Υποχώρηση για το πετρέλαιο - Πτώση 0,3% για το Brent, στα 84,39 δολάρια

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Φεβρουαρίου έχασε 38 cents ή 0,5% στα 82,26 δολάρια το βαρέλι

Υποχώρηση σημείωσαν την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου τα futures του πετρελαίου, μία ημέρα μετά την άνοδό της στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών, με τους επενδυτές να παραμένουν αισιόδοξοι για τη ζήτηση, καθώς η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, ενώ οι προμήθειες αργού παραμένουν σφιχτές.
Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Φεβρουαρίου έχασε 38 cents ή 0,5% στα 82,26 δολάρια το βαρέλι.
Παράλληλα, το Brent παράδοσης Μαρτίου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, υποχώρησε 28 cents ή 0,3% στα 84,39 δολάρια το βαρέλι.
«Οι κυριότεροι παράγοντες που οδηγούν τις τιμές προς τα πάνω είναι εξωτερικοί παράγοντες, όπως το γενικά θετικό κλίμα στην αγορά, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για την Omicron και η προσδοκία συνέχισης της δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης, η οποία αντανακλάται επίσης στη βελτιωμένη εκτίμηση της ζήτησης πετρελαίου» δήλωσε ο Carsten Fritsch, αναλυτής της Commerzbank.
Σημειώνεται ότι το πετρέλαιο ενισχύθηκε την Τετάρτη καθώς η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) ανακοίνωσε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ κατά 4,6 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 7 Ιανουαρίου. Οι προμήθειες, εξαιρουμένων εκείνων στα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου, διαμορφώθηκαν στα 413,3 εκατ. βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης