Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη +1,5% για το πετρέλαιο Brent, στα 84,96 δολάρια το βαρέλι

Κέρδη +1,5% για το πετρέλαιο Brent, στα 84,96 δολάρια το βαρέλι
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) κατέγραψαν κέρδη 2%, ή 1,62 δολάρια, στα 82,84 δολάρια το βαρέλι

Κέρδη σημείωσαν τα futures του πετρελαίου την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, καθώς η προσφορά παραμένει περιορισμένη και ταυτόχρονα χαλαρώνουν οι ανησυχίες που αφορούν την παραλλαγή Omicron.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent κέρδισαν 1,24 δολάρια ή 1,5%, στα 84,96 δολάρια το βαρέλι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) κατέγραψαν κέρδη 2%, ή 1,62 δολάρια, στα 82,84 δολάρια το βαρέλι.
Οι μετοχές, οι οποίες συχνά κινούνται παράλληλα με τις τιμές του πετρελαίου, σημείωσαν επίσης άνοδο, ενώ ένα ασθενέστερο δολάριο έδωσε επίσης στήριξη.
Ένα ασθενέστερο δολάριο καθιστά φθηνότερα τα συμβόλαια πετρελαίου σε δολάρια για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.
Την ίδια στιγμή, το συμβόλαιο Brent παρουσιάζει αυξανόμενη οπισθοδρόμηση, με το συμβόλαιο τρέχοντος μήνα να είναι περίπου 4,20 δολάρια ακριβότερο από αυτό για παράδοση μετά από έξι μήνες, κάτι που υποδηλώνει σφιχτή βραχυπρόθεσμη προσφορά.
Σημειώνεται πως οι παραγωγοί πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ συνεχίζουν να συγκρατούν περισσότερα από 3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) στην παραγωγή, ενώ οι ιρανικές εξαγωγές περιορίζονται λόγω των συνεχιζόμενων κυρώσεων των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης