Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χούλα χουπ και... τζίντζερ, η συνταγή για αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης - Οι 10 συμβουλές που εξόργισαν

Χούλα χουπ και... τζίντζερ, η συνταγή για αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης - Οι 10 συμβουλές που εξόργισαν
«Το να σου λένε να βάλεις μια χοντρή πιτζάμα αντί να ανάβεις τη θέρμανση αν δεν αντέχεις οικονομικά, σε μια περίοδο τόσο δύσκολη για τόσες οικογένειες, είναι ξεκάθαρα προσβλητικό», είπε ο βουλευτής των Εργατικών

Ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας της Βρετανίας έχει προκαλέσει την οργή του κόσμου, αφού συνέστησε στα νοικοκυριά να εξοικονομούν τους λογαριασμούς θέρμανσης φέτος τον χειμώνα, με αγκαλιές, χούλα χουπ και γεμάτα μπολ με κουάκερ.
Οι βουλευτές χαρακτήρισαν τις συμβουλές που εξέδωσε ένα τμήμα της Ovo Energy στους πελάτες της τη Δευτέρα «προσβλητικές».
Το email που έστειλε η εταιρεία περιελάμβανε 10 «απλούς και οικονομικούς τρόπους για να ζεσταθείς αυτόν τον χειμώνα», όπως «μια αγκαλιά με τα κατοικίδια και τους αγαπημένους σου για να μείνεις ζεστός» και να τρως τζίντζερ, αλλά να αποφεύγεις το τσίλι «καθώς σε κάνει να ιδρώνεις “.
Το email , το οποίο δημοσίευσαν οι Financial Times, στάλθηκε σε πελάτες της SSE Energy Services, της βρετανικής επιχείρησης λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου που εξαγοράστηκε από την Ovo το 2020 .
Οι λογαριασμοί ενέργειας στη Βρετανία για εκατομμύρια νοικοκυριά αναμένεται να αυξηθούν τον Απρίλιο κατά περισσότερο από 50%, όταν προσαρμοστεί το ανώτατο όριο των τιμών της ενέργειας στη χώρα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής επιλογής επιχειρήσεων, κάλεσε την Ovo να ζητήσει συγγνώμη από τους πελάτες της για τα «αναίσθητα» σχόλια.
«Το να σου λένε να βάλεις μια χοντρή πιτζάμα αντί να ανάβεις τη θέρμανση αν δεν αντέχεις οικονομικά, σε μια περίοδο τόσο δύσκολη για τόσες οικογένειες, είναι ξεκάθαρα προσβλητικό», είπε ο βουλευτής των Εργατικών.
Η Theresa Villiers, πρώην υπουργός του υπουργικού συμβουλίου των Τόρις, είπε ότι η συμβουλή ήταν πιθανώς καλοπροαίρετη αλλά, ωστόσο, ήταν «αρκετά αναίσθητη».«Πολλοί άνθρωποι είναι πολύ ανήσυχοι για τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας και δεν θα δεχτούν ευγενικά να τους λένε να κάνουν μερικά άλματα αστεριών», πρόσθεσε.
Στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιλαμβάνεται επίσης μια σύσταση να “κινηθείτε” “προκαλώντας τα παιδιά σε έναν διαγωνισμό χούλα-χουπ”, καθαρίζοντας το σπίτι ή “κάνοντας μερικά πηδηματάκια”.
Το τζίντζερ συνιστάται καθώς «σε κρατάει ζεστό ενθαρρύνοντας τη ροή του αίματος», όπως και οι σύνθετοι υδατάνθρακες, συμπεριλαμβανομένου του χυλού, που «θα βοηθήσουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματός σου, καθώς χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν».
Συνιστάται επίσης στους πελάτες να πίνουν περισσότερο νερό καθώς η θερμοκρασία του σώματος μπορεί να πέσει λόγω αφυδάτωσης, αλλά προειδοποιούνται ότι «η αίσθηση θέρμανσης από το κρασί ή το ουίσκι είναι προσωρινή καθώς σύντομα θα χάσετε τη θερμότητα και θα καταλήξετε να αισθάνεστε ακόμα πιο κρύο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης