Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέα κριτήρια εξετάζονται για τις επιδοτήσεις - Τετραγωνικά, κατανάλωση και όριο ανά άτομο

Νέα κριτήρια εξετάζονται για τις επιδοτήσεις - Τετραγωνικά, κατανάλωση και όριο ανά άτομο
Oι εταιρείες παροχής φυσικού αερίου θα εφαρμόσουν άμεσα την έκπτωση η οποία θα πρέπει να πιστωθεί αναδρομικά για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στους λογαριασμούς Δεκεμβρίου των οικιακών καταναλωτών
Το «γόρδιο δεσμό» της συνέχισης των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς του ρεύματος και του φυσικού αερίου τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο του 2022, επιχειρεί να λύσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εν όψει των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τη συνέχιση των επιδοτήσεων και το 2022, οι οποίες όμως δεν θα είναι πλέον οριζόντιες, αλλά στοχευμένες. Και αυτό για δυο λόγους:
Πρώτον γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, ώστε οι επιδοτήσεις να συνεχίσουν να είναι οριζόντιες αλλά και να έχουν πραγματικό αντίκρισμα, δηλαδή να απορροφούν σημαντικό ποσοστό της επιβάρυνσης των καταναλωτών.
Δεύτερον γιατί οι Βρυξέλες έχουν θέσει βέτο ως προς τη συνέχιση των οριζόντιων κρατικών ενισχύσεων, ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ζητούν τεθεί και όριο ως προς το ύψος της επιδότησης στα 50 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankinngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης