Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Το «κρυφό χαράτσι» Biden για το μεθάνιο θα αυξήσει τους λογαριασμούς φυσικού αερίου 180 εκατομμυρίων πολιτών κατά 17%

ΗΠΑ: Το «κρυφό χαράτσι» Biden για το μεθάνιο θα αυξήσει τους λογαριασμούς φυσικού αερίου 180 εκατομμυρίων πολιτών κατά 17%

Το νομοσχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων οδηγεί σε «κλιμακούμενη φορολόγηση στις εκπομπές μεθανίου για τους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου», επισημαίνει δημοσίευμα στη Wall Street Journal

Σχετικά Άρθρα
Σε μια εποχή που η κυβέρνηση Biden αποδύεται σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κρατήσει χαμηλές τις τιμές της ενέργειας, η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει επιβάλει ένα «τέλος» για το μεθάνιο που μεταφράζεται σε «κρυφό φόρο» για το φυσικό αέριο και όλους όσοι το χρησιμοποιούν.
Το νομοσχέδιο οδηγεί σε «κλιμακούμενη φορολογία στις εκπομπές μεθανίου από τους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου», επισημαίνει ένα νέο άρθρο στη Wall Street Journal.
Η επιβάρυνση αναμένεται να φτάσει τα 1.500 δολάρια ανά τόνο έως το 2025 και το τέλος υποτίθεται ότι θα συμβάλει ν αικανοποιηθούν οι πρόσφατες δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στη Γλασκώβη για τον περιορισμό των εκπομπών μεθανίου.

Άλμα 30%

Το κόστος του εν λόγω τέλους θα μετακυλίεται προφανώς στον καταναλωτή, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα ακόμη υψηλότερες τιμές ενέργειας από ό,τι οι καταναλωτές ήδη αντιμετωπίζουν.
Να σημειωθεί ότι 180 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για να θερμάνουν τα σπίτια τους, αναφέρει το δημοείσυμα.
Εν τω μεταξύ, η Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια (EIA) δήλωσε ότι τα μισά νοικοκυριά των ΗΠΑ που θερμαίνονται με φυσικό αέριο θα πληρώσουν 30% περισσότερα από τον χειμώνα από ό,τι πέρυσι.
Αυτός ο φόρος μεθανίου θα μπορούσε να προσθέσει επιπλέον 17% σε έναν μέσο λογαριασμό, επισημαίνει στο δημοσίευμά η WSJ.

Τριπλάσια επιβάρυνση για τα φτωχά νοικοκυριά

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «το Υπουργείο Ενέργειας σημειώνει ότι η μέση ενεργειακή επιβάρυνση για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος είναι τρεις φορές υψηλότερη από ό,τι για τα πιο εύπορα νοικοκυριά».
Ο φόρος μεθανίου εκθέτει την αντίφαση στην καρδιά της πολιτικής για το κλίμα» και σαφώς παραβιάζει τη δέσμευση του Προέδρου Biden να μην αυξήσει τους φόρους για όσους βγάζουν λιγότερα από 400.000 δολάρια ετησίως, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τιμωρητική επιβάρυνση

Υποστηρίζεται ότι μόλις εφαρμοστεί ο φόρος μεθανίου, δεν θα αργήσει η επιβάρυνση να βαίνει αυξανόμενη.
Σε συνδυασμό με τους νέους κανονισμούς για το μεθάνιο, θα συνεχίσει να αυξάνει το ενεργειακό κόστος και να δημιουργεί αναποτελεσματικότητα για τους παραγωγούς.
Ο φόρος μεθανίου είναι «στοχευμένος, τιμωρητικός και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερους λογαριασμούς ενέργειας για τους καταναλωτές», καταλήγει το δημοσίευμα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης