Ενέργεια

Κέρδη +3,7% για το αμερικανικό αργό WTI - Στο +3,2% το Brent

Κέρδη +3,7% για το αμερικανικό αργό WTI - Στο +3,2% το Brent
Οι επενδυτές φαίνεται να ανησυχούν λιγότερο για τη μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού

Κέρδη σημείωσε το πετρέλαιο καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες ότι η μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού θα πλήξει την οικονομία και την πορεία της ζήτησης κατά την διάρκεια του χειμώνα.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 2,56 δολ. ή 3,7% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 72,05 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης μετά το χθεσινό του άλμα κατά 4,9%.
Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 24 Νοεμβρίου, την ημέρα που η εμφάνιση της μετάλλαξης όμικρον πυροδότησε ισχυρούς κλυδωνισμούς στις παγκόσμιες αγορές.
Το Brent Φεβρουαρίου, στο μεταξύ, ενισχύθηκε κατά 2,36 δολ. ή 3,2% και έκλεισε στα 75,44 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures, κλείνοντας σε ανοδικό έδαφος για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Νοεμβρίου.
Οι επενδυτές φαίνεται να ανησυχούν λιγότερο για τη μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού καθώς οι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικά αισιόδοξοι τις τελευταίες ημέρες μετά το αρχικό μούδιασμα.
Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, δρ Anthony Fauci δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είναι "σχεδόν βέβαιο" πως η παραλλαγή Omicron του νέου κορωνοϊού δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση απ’ ότι η Δέλτα.
Πρόσθεσε όμως ότι ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει "τουλάχιστον δύο εβδομάδες" ακόμη για να διαπιστωθεί εάν η παραλλαγή αυτή αποδειχθεί λιγότερο επικίνδυνη από τη Δέλτα.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης