Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος +1,2% για το πετρέλαιο τύπου Brent, στα 69,67 δολάρια το βαρέλι

Άνοδος +1,2% για το πετρέλαιο τύπου Brent, στα 69,67 δολάρια το βαρέλι
Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου έκλεισε τελικά με άνοδο 93 σεντς ή 1,4%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 66,50 δολάρια το βαρέλι

Άνοδο κατέγραψαν τα futures του πετρελαίου την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, αφού ο OPEC+ κατέληξε σε συμφωνία για την τήρηση της υφιστάμενης πολιτικής για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα για τον Ιανουάριο.
Έτσι, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου έκλεισε τελικά με άνοδο 93 σεντς ή 1,4%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 66,50 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Αντίστοιχη πορεία ακολούθησε και το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση προσθέτοντας 80 σεντς ή 1,2% στα 69,67 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.
Στο μεταξύ, ο OPEC+ συνεχίζει να αντιστέκεται στο αίτημα των ΗΠΑ για ταχύτερη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, φοβούμενος ότι η υπερπροσφορά θα μπορούσε να βλάψει την εύθραυστη ανάκαμψη του ενεργειακού κλάδου.
Η Ουάσιγκτον έχει ζητήσει επανειλημμένα από τον OPEC+ να αυξήσει την παραγωγή, καθώς οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ έχουν εκτιναχθεί.
Ειδικοί του OPEC+ ανέφεραν σε έκθεση που είδε το Reuters την Τετάρτη ότι ο αντίκτυπος από την Omicron δεν είναι ακόμη σαφής, παρόλο που πολλές χώρες έχουν επιβάλει αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης