Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Απώλειες για το πετρέλαιο, στο -0,5% και στα 68,87 δολάρια το βαρέλι το Brent

Απώλειες για το πετρέλαιο, στο -0,5% και στα 68,87 δολάρια το βαρέλι το Brent

Tο αργό τύπου West Texas Intermediate ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης με απώλειες 61 σεντς ή 0,9%, στα 65,57 δολάρια το βαρέλι

Απώλειες σημείωσαν τα futures του πετρελαίου στην πρώτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, μετά την είδηση ότι εντοπίστηκε στις ΗΠΑ το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού.
Αν μη τι άλλο, η είδηση έδωσε τροφή στους φόβους ότι η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού θα μπορούσε να διαταράξει εκ νέου την οικονομική δραστηριότητα.
Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του πετρελαίου Brent, παράδοσης Φεβρουαρίου, έχασε 36 σεντς ή 0,5% και έκλεισε στα 68,87 δολάρια το βαρέλι.
Στον αντίποδα, το συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης με απώλειες 61 σεντς ή 0,9%, κλείνοντας στα 65,57 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Νωρίτερα, το πετρέλαιο δέχθηκε πιέσεις μετά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ υποχώρησαν λιγότερο από ό,τι αναμενόταν, κατά 900.000 βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Νοεμβρίου.
Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν, πάντως, μεγαλύτερη μείωση, κατά 2,7 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της S&P Global Platts.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης