Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Ισχυρά κέρδη +3,3% για το Brent, στα 82,31 δολ. ανά βαρέλι

Πετρέλαιο: Ισχυρά κέρδη +3,3% για το Brent, στα 82,31 δολ. ανά βαρέλι
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 1,75 δολ. ή 2,3% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 78,50 δολ. το βαρέλι

Ισχυρά κέρδη κατέγραψε το πετρέλαιο την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, παρά το γεγονός πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden προανήγγειλε αποδέσμευση 50 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου για να μειωθεί η τιμή των καυσίμων.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 1,75 δολ. ή 2,3% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 78,50 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το Brent Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 2.61 δολ. ή 3,3% στα 82,31 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αποδεσμεύσουν έως και 50 εκατ. βαρέλια αργού από τα στρατηγικά τους αποθέματα τους επόμενους μήνες, προκειμένου να εξομαλύνουν τις τιμές του καυσίμου που έχουν εκτιναχθεί.
Όπως ανακοινώθηκε, η κίνηση των ΗΠΑ θα συνδυαστεί με αποδεσμεύσεις στρατηγικών αποθεμάτων και από άλλες χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Μεγάλη Βρετανία.
Ωστόσο, η αγορά δεν φαίνεται να "πείστηκε" από την ανακοίνωση, με τους αναλυτές να αποδίδουν το σημερινό ράλι των τιμών αφενός στο ότι η αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων από τις ΗΠΑ ήταν μικρότερη των προσδοκιών, και αφετέρου στο γεγονός ότι θα γίνει με τη μορφή δανείου και πώλησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης