Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Βουτιά -2,9% για το Brent, στα 78,89 δολ. ανά βαρέλι

Πετρέλαιο: Βουτιά -2,9% για το Brent, στα 78,89 δολ. ανά βαρέλι
Το WTI παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 3,7% ή 2,97 δολ. στα 76,10 δολ. το βαρέλι

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων περίπου επτά εβδομάδων «έκλεισα» τα συμβόλαια του πετρελαίου την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου,.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Αυστρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα θα μπει σε lockdown 10 ημερών το οποίο θα μπορούσε να παραταθεί μέχρι τις 20 ημέρες, προκειμένου να υποχωρήσει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της COVID-19 που καλπάζουν τις τελευταίες ημέρες
Σε αυτό το κλίμα, το WTI παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 3,7% ή 2,97 δολ. στα 76,10 δολ. το βαρέλι.
Το συγκεκριμένο συμβόλαιο λήγει με την ολοκλήρωση των συναλλαγών σήμερα. Το WTI παράδοσης Ιανουαρίου, το πλέον ενεργό συμβόλαιο, έχασε σχεδόν 3,2% ή 2,47 δολ. στα 75,94 δολ. το βαρέλι.
Παράλληλα, το Brent Ιανουαρίου σημείωσε πτώση 2,9% ή 2,35 δολ. στα 78,89 δολ. το βαρέλι.
Σημειώνεται πως το αμερικανικό αργό έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Οκτωβρίου. Στο μεταξύ, σε επίπεδο εβδομάδας, το αμερικανικό αργό παράδοσης Δεκεμβρίου, κατέγραψε πτώση 5,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market.
Από την άλλη, το Brent έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Σεπτεμβρίου, καταγράφοντας πτώση 4% σε επίπεδο εβδομάδας.
"Το πετρέλαιο υποχώρησε αυτή την εβδομάδα καθώς οι προβλέψεις για τη ζήτηση έχουν υποβαθμιστεί, ο OPEC και η IEA έχουν προβεί σε προειδοποιήσεις για υπερπροσφορά τους επόμενους μήνες και οι ΗΠΑ προσπάθησαν να συντονίσουν μια απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων με την Κίνα και άλλες χώρες", δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης