Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Κέρδη +1,2% για το Brent, στα 81,24 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Κέρδη +1,2% για το Brent, στα 81,24 δολάρια το βαρέλι
Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 65 σεντς ή 0,8%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 79,01 δολάρια το βαρέλι

Κέρδη για τις τιμές πετρελαίου την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, που απομακρύνθηκαν από τα χαμηλά 6 εβδομάδων που κατέγραψαν στη χθεσινή συνεδρίαση.
Τα futures έχουν υποχωρήσει, καθώς οι traders φαίνεται να λαμβάνουν υπόψη τον αντίκτυπο μιας συντονισμένης αποδέσμευσης πετρελαίου.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 65 σεντ ή 0,8%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 79,01 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 96 σεντ ή 1,2% στα 81,24 δολάρια το βαρέλι.
Στο μεταξύ, η Κίνα εμφανίστηκε θετική στο κάλεσμα των ΗΠΑ να αποδεσμεύσει ορισμένες ποσότητες αργού πετρελαίου από τα στρατηγικά της αποθέματα, προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση του ενεργειακού κόστους διεθνώς.
Η Ουάσινγκτον έχει προσεγγίσει, πλην της Κίνας, την Ινδία και τη Νότια Κορέα για ανάλογες κινήσεις, δεδομένου ότι το καρτέλ του OPEC+, με επικεφαλής Σαουδική Αραβία και Ρωσία, αρνήθηκε να προχωρήσει σε έκτακτη αύξηση της παραγωγής, όπως είχαν ζητήσει οι Αμερικανοί, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης