Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Απώλειες 0,8% για το πετρέλαιο τύπου Brent, στα 82,17 δολάρια το βαρέλι

Απώλειες 0,8% για το πετρέλαιο τύπου Brent, στα 82,17 δολάρια το βαρέλι
Tο αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 80 σεντς ή 1% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 80,79 δολάρια

Πτώση σημείωσαν οι τιμές πετρελαίου την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας άλλη μία εβδομάδα σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι traders συνέχισαν να σταθμίζουν την πιθανότητα απελευθέρωσης αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 80 σεντς ή 1% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 80,79 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινήθηκε το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Ιανουαρίου, το οποίο διολίσθησε κατά 70 σεντς ή 0,8% στα 82,17 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, σημειώνοντας απώλειες 0,7% στην εβδομάδα.
Σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, η εκπρόσωπος Τύπου Τζεν Ψάκι δήλωσε ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι, αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.
«Αυτό μας δείχνει ότι στον Λευκό Οίκο δεν είναι απολύτως σίγουροι για το τι πρέπει να κάνουν», δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group.
«Ορισμένοι λένε ότι η απαγόρευση των αμερικανικών εξαγωγών πετρελαίου θα μείωνε μόνο την παραγωγή των ΗΠΑ και θα έθετε εκτός "παιχνιδιού" τους εγχώριους πετρελαιοπαραγωγούς, γεγονός που θα είχε περιορισμένο αντίκτυπο στην τιμή της βενζίνης, ενώ η απελευθέρωση αποθεμάτων θα έχει μόνο βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις» τόνισε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης