Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος +0,3% για το πετρέλαιο τύπου Brent, στα 82,87 δολάρια

Άνοδος +0,3% για το πετρέλαιο τύπου Brent, στα 82,87 δολάρια
Tο αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 25 σεντς ή 0,3%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 81,59 δολάρια

Με άνοδο έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου μετά το πέρας της συνεδρίασης την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021.
Ενισχυτικά λειτούργησαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που εκτίναξαν τις αποδόσεις των ομολόγων και το δολάριο και αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για μια ενδεχόμενη «απελευθέρωση» αργού από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 25 σεντς ή 0,3%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 81,59 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Ιανουαρίου πρόσθεσε 23 σεντς ή 0,3% στα 82,87 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.
Χθες η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως τα αμερικανικά αποθέματα αργού ενισχύθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Νοεμβρίου κατά 1 εκατ. βαρέλια, παρότι την Τρίτη το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε μείωση των αποθεμάτων κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.
Στο μεταξύ, το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου (SPR) σημείωσε μείωση κατά 3,1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 609,4 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, η οποία ανέφερε ότι ο αριθμός «περιλαμβάνει μη αμερικανικά αποθέματα που κατέχονται στο πλαίσιο ξένων ή εμπορικών συμφωνιών αποθήκευσης».
«Αν και μέρος των προγραμματισμένων δημοπρασιών SPR οι ΗΠΑ το είχαν ανακοινώσει εδώ και καιρό, εντούτοις χτύπησαν κάποια πτωτικά "καμπανάκια" στις αίθουσες συναλλαγών, ενισχύοντας τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό», ανέφερε σε σημείωμά του ο Bjørnar Tonhaugen, επικεφαλής των πετρελαϊκών αγορών της Rystad Energy, τονίζοντας πως «σήμερα οι "ταύροι" του πετρελαίου γλείφουν τις πληγές τους μετά το sell-off της Τετάρτης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης