Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Απώλειες 1,8% για το πετρέλαιο τύπου Brent, στα 80,54 δολ.

Απώλειες 1,8% για το πετρέλαιο τύπου Brent, στα 80,54 δολ.
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 2,05 δολ. ή 2,5%, κλείνοντας στα 78,81 δολ. το βαρέλι

Πτωτικά συνέχισαν την πορεία τους οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, κλείνοντας στα χαμηλότερά τους επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου, μετά την απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) και των εταιρείων του στο ευρύτερο καρτέλ του OPEC+ να μην αυξήσουν την παραγωγή περισσότερο του σχεδιασμένου εδώ και μήνες, παρά την πίεση της κυβέρνησης Biden των ΗΠΑ για αύξηση.
Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιανουαρίου, υποχώρησε κατά 1,45 δολ. ή 1,8%, κλείνοντας στα 80,54 δολ. το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδά του από την 1η Οκτωβρίου ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 2,05 δολ. ή 2,5%, κλείνοντας στα 78,81 δολ. το βαρέλι, στα πλέον χαμηλά επίπεδά του από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του δικτύου Dow Jones.
O πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Βiden έχει επιρρίψει σχεδόν ανοικτά στον OPEC+ την ευθύνη για την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας στις ΗΠΑ, αλλά και ανά τον κόσμο.
«Η ιδέα ότι η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και άλλοι βασικοί παραγωγοί δεν πρόκειται να αντλήσουν περισσότερο πετρέλαιο ώστε οι άνθρωποι να μπορούν έχουν βενζίνη για να πηγαίνουν στη δουλειά τους και να επιστρέφουν σπίτι τους, για παράδειγμα, δεν είναι ορθή» είχε πει στο περιθώριο της G-20 στη Ρώμη προ ημερών ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης