Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση για το πετρέλαιο λόγω αύξησης αποθεμάτων - Στo 3,2% και τα 81,99 δολ. το Brent

Πτώση για το πετρέλαιο λόγω αύξησης αποθεμάτων - Στo 3,2% και τα 81,99 δολ. το Brent
To συμβόλαιο του αργού τύπου WTI παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 3,05 δολάρια ή 3,6% και έκλεισε στα 80,86 δολ.

Πτώση άνω του 3% κατέγραψαν οι τιμές πετρελαίου την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, καθώς τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).
Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού τύπου WTI παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 3,05 δολάρια ή 3,6% και έκλεισε στα 80,86 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο χαμηλότερο κλείσιμο από τις 13 Οκτωβρίου.
Παράλληλα, το Brent παράδοσης Ιανουαρίου, έχασε 2,73 δολάρια ή 3,2% και έκλεισε στα 81,99 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου, στο χαμηλότερο κλείσιμο από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη Dow Jones Market Data.
Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 29 Οκτωβρίου στα 434,1 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο κατά 2,2 εκατ. βαρέλια.
Αυτό οφείλεται εν μέρει στην αύξηση της παραγωγής κατά 200.000 βαρέλια ημερησίως της συνολικής παραγωγής αργού στις ΗΠΑ στα 11,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αν και τα εβδομαδιαία στοιχεία υπόκεινται γενικά σε μεταγενέστερες αναθεωρήσεις.
Οι ΗΠΑ απελευθέρωσαν περίπου 1,7 εκατ. βαρέλια από τα αποθέματά τους, γεγονός που εν μέρει ευθύνεται για την ώθηση των συνολικών εμπορικών αποθεμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης