Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Στο +0,9% και στα 85,82 δολάρια το βαρέλι το Brent

Πετρέλαιο: Στο +0,9% και στα 85,82 δολάρια το βαρέλι το Brent
To συμβόλαιο Νοεμβρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate, που έληξε σήμερα, αυξήθηκε κατά 91 σεντς ή 1,1% και έκλεισε στα 83,87 δολάρια το βαρέλι

Κέρδη σημείωσε το πετρέλαιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου, χάρη στα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ που έδειξαν συρρίκνωση των αμερικανικών αποθεμάτων.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο Νοεμβρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate, που έληξε σήμερα, αυξήθηκε κατά 91 σεντς ή 1,1% και έκλεισε στα 83,87 δολάρια το βαρέλι, που είναι το υψηλότερο επίπεδο για το συμβόλαιο του προσεχούς μήνα από τις 13 Οκτωβρίου του 2014.
Όσον αφορά το αργό τύπου Brent, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 74 σεντς ή 0,9% και τερμάτισε την ημέρα στα 85,82 δολάρια το βαρέλι, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Οκτωβρίου του 2018.
Η ΕΙΑ ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 400.000 βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις ορισμένων αναλυτών για περαιτέρω αύξηση των αποθεμάτων.
Παράλληλα, τα αποθέματα στο αργού στον Cushing της Οκλαχόμα, τον μεγαλύτερο κόμβο αποθήκευσης αργού στις ΗΠΑ, μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 2,4 εκατ. βαρέλια, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο τριών ετών.
Η εξέλιξη αυτή βοήθησε τις τιμές του αργού να "σβήσουν” τις απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα και να κλείσουν ανοδικά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης