Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Mείωση των αποθεμάτων αργού κατά 400.000 βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα

ΗΠΑ: Mείωση των αποθεμάτων αργού κατά 400.000 βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα
Απρόσμενη πτώση σημείωσαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωση η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA)

Απρόσμενη πτώση σημείωσαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωση η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).
Ειδικότερα, τα στοιχεία έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 400.000 βαρέλια.
Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts περίμεναν αύξηση των αποθεμάτων αργού και μάλιστα κατά 2 εκατ. βαρέλια κατά μέσο όρο.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε την Τρίτη αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 3,3 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με πηγές.
Πτώση, όμως, κατέγραψαν και τα αποθέματα βενζίνης και διυλισμένων προϊόντων, όπως κατέδειξαν τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.
Πιο αναλυτικά, τα εβδομαδιαία αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 5,4 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα των διυλισμένων προϊόντων μειώθηκαν κατά 3,9 εκατ. βαρέλια.
Οι αναλυτές στη δημοσκόπηση της S&P Global Platts περίμεναν μεν μείωση αλλά μικρότερη, κατά 2,2 εκατ. βαρέλια για την βενζίνη και κατά 2,4 εκατ. βαρέλια για τα διυλισμένα προϊόντα.
Τα στοιχεία της EIA ότι τα αποθέματα αργό στον κόσμο αποθήκευσης Cushing της Οκλαχόμα, μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 2,4 εκατ. βαρέλια.
Το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου, που λήγει σήμερα μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ενισχύεται κατά 0,59% στα 83,45 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης