Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Ήπια πτώση -0,3% για το Brent, στα 83,18 δολάρια

Πετρέλαιο: Ήπια πτώση -0,3% για το Brent, στα 83,18 δολάρια
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate έκλεισε στα 80,44 δολάρια το βαρέλι ή πτώση -0,3%

Πτώση κατέγραψε το πετρέλαιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί από το υψηλό σχεδόν επτά ετών, εν μέσω ανησυχιών για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και τη μειωμένη ζήτηση από την Κίνα.
Εν μέσω αυτού του κλίματος, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχώρησε σήμερα μετά από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις.
Συγκεκριμένα το συμβόλαιο Νοεμβρίου έχασε 20 σεντς ή σχεδόν 0,3% και έκλεισε στα 80,44 δολάρια το βαρέλι, έχοντας γράψει χαμηλό στα 79,42 δολάρια.
Αντίστοιχη πτώση κατέγραψε και το αργό τύπου Brent παράδοσης Δεκεμβρίου, που υποχώρησε κατά 24 σεντς ή 0,3% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 83,18 δολάρια το βαρέλι, με τους αναλυτές να αποδίδουν την υποχώρηση στη μείωση των προβλέψεων του ΔΝΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας
Την πτώση των τιμών προκάλεσαν τα στοιχεία των κινεζικών τελωνείων, τα οποία έδειξαν ότι οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας μειώθηκαν κατά 5% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο, σηματοδοτώντας ετήσια μείωση της τάξης του 15%, όπως δήλωσε στο MarketWatch ο Troy Vincent, αναλυτής αγοράς της DTN.
«Οι έμποροι και οι επενδυτές βλέπουν όλο και περισσότερα στοιχεία για τους κινδύνους που απειλούν την παγκόσμια οικονομία ως αποτέλεσμα των αυξημένων τιμών ενέργειας”, ανέφερε ο Vincent και πρόσθεσε: "Ο πληθωρισμός, και ιδιαίτερα ο αντίκτυπος των υψηλότερων τιμών της ενέργειας στη βιομηχανική και μεταποιητική δραστηριότητα, είναι ένας από τους βασικούς λόγους που μειώνονται οι εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης του παγκόσμιου ΑΕΠ για το 2021 και το 2022».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης