Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκρέκας: Άγνωστη η διάρκεια της ενεργειακής κρίσης – Θα προστατεύσουμε τους καταναλωτές

Σκρέκας: Άγνωστη η διάρκεια της ενεργειακής κρίσης – Θα προστατεύσουμε τους καταναλωτές
Ο διπλασιασμός της επιδότησης ρεύματος αφορά όλους τους πολίτες είπε ο υπουργός Ενέργειας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως παραμένει άγνωστο το πόσο θα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση διατύπωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κ. Σκρέκας, ο οποίος διεμήνυσε πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα προστατεύσει τους καταναλωτές.
Αφού αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση (διπλασιασμός επιδόματος ρεύματος, έκπτωση φυσικού αερίου, νέα αυξημένα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης) ο κ.Σκρέκας είπε πως η κρατική επένδυση για το διπλασιασμό της επιδότησης ρεύματος αφορά όλους τους πολίτες.
«Επιπλέον, ζητήσαμε από τη ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους για την κατανάλωση άνω των 300 κιλοβατώρων να προχωρήσουν σε επιπλέον εκπτώσεις, για να απορροφήσουν την ανατίμηση» είπε ο υπουργός, ο οποίος σχετικά με το φυσικό αέριο, υποστήριξε ότι η επιδότηση για τους καταναλωτές θα είναι ενισχυμένη μέσω επιδόματος θέρμανσης (για όσους πληρούν τα νέα εισοδηματικά & περιουσιακά κριτήρια) και μέσω έκπτωσης από άλλους παρόχους.
«Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα κρατήσει η ενεργειακή κρίση.
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτους τους καταναλωτές», κατέληξε ο κ. Σκρέκας.

Για καταστροφές στην Εύβοια

Για τις πλημμύρες στην Εύβοια και τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης ο κ. Σκρέκας, έκανε λόγο για άμεση κινητοποίηση.
«Έχουμε ήδη κινητοποιηθεί άμεσα.
Μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά τις πυρκαγιές είχε ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των κορμών από τις επικίνδυνες εκτάσεις.
Γίνονται έργα σε τέσσερις υδρολογικές λεκάνες, οι τρεις από αυτές στο Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας και μία στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.
Σε όλα τα προηγούμενα χρόνια μετά από μία σεζόν ξεκινούσαν τα έργα, δηλαδή είναι η πρώτη φορά που είχαμε πυρκαγιές τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι εργασίες» υποστήριξε ο υπουργός, αναφέροντας πως κάθε χρόνο είναι φανερά στη χώρα μας τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης