Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κατάρ: Σε «μη υγιή» επίπεδα τα επίπεδα των διεθνών τιμών LNG

Κατάρ: Σε «μη υγιή» επίπεδα τα επίπεδα των διεθνών τιμών LNG
Κατάρ: Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG τονίζει ότι οι τιμές στο φυσικό αέριο έχουν καταστεί μη υγιείς

Το Κατάρ, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο, προειδοποίησε ότι τα επίπεδα των διεθνών τιμών έχουν εκτιναχθεί σε «μη υγιή» επίπεδα.
«Παρά το γεγονός ότι οι τιμές του φυσικού αερίου αποτελούν απότοκο των θεμελιωδών συνθηκών στην αγορά, μεταξύ αυτών της προσφοράς και της ζήτησης, τα τρέχοντα επίπεδα τιμών που παρατηρούνται στις διεθνείς αγορές είναι μη υγιή τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τους καταναλωτές», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ Saad al Kaabi, μετά την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε με την Κ. Simson, επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ζητήματα Ενέργειας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Τα σχόλια του Καταριανού υπουργού έρχονται σε μια στιγμή κρίσης στις αγορές φυσικού αερίου, με τις τιμές στην Ευρώπη και σε μέρος της Ασίας να σημειώνουν αχαλίνωτη άνοδο εδώ και μερικές εβδομάδες.
Από την Τετάρτη, έχουν αποκλιμακωθεί ελαφρά, μετά τη δήλωση του προέδρου της Ρωσίας ότι η Μόσχα θα μπορούσε να αυξήσει τις εξαγωγές της.
Το Κατάρ δαπανά 30 δισ. δολάρια προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή φυσικού αερίου, ωστόσο για να αποδώσουν αυτές χρειάζονται χρόνια.
Ο Saad al Kaabi ανέφερε τον Σεπτέμβριο ότι η χώρα αγωνίζεται να αυξήσει την παραγωγή βραχυπρόθεσμα, πράγμα που είναι δύσκολο, μιας και ήδη παράγει κοντά στο όριο των δυνατοτήτων της.
«Κάνουν ουρές για LNG», είχε δηλώσει στις 21 Σεπτεμβρίου.
«Έχουμε τεράστια ζήτηση από όλους τους πελάτες μας και δυστυχώς δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε όλους».

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης