Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πως η ζημιά ενός μεγάλου παραγωγού απογειώνει την τιμή της αλουμίνας και δίνει όπλα στη Μytlineos

Πως η ζημιά ενός μεγάλου παραγωγού απογειώνει την τιμή της αλουμίνας και δίνει όπλα στη Μytlineos
Σύμφωνα με τους αγοραστές, δεν υπάρχουν φορτία για τις επομενες 2-3 εβδομάδες και άρα το τίμημα μπορεί να θεωρηθεί σαν λογικό με επιφυλάξεις

Η εντυπωσιακή άνοδος της τιμής της αλουμίνας στα deals που λαμβάνουν χώρα στην Αυστραλία από τα 275 δολ ανά μετρικό τόνο στα 473 δολ στο τελευταίο δίμηνο, έρχεται να προστεθεί στα όπλα ισχυρής κερδοφρίας της Mytilineos.
Στα επίπεδα αυτά διαμορφώνεται η τιμή μετά και τις τελευταίες εμπορικές συμφωνίες που κατεγράφησαν στα 473 δολάρια, σύμφωνα με το Platts, την 1η Οκτωβρίου 2021.
Σύμφωνα με τους αγοραστές, δεν υπάρχουν φορτία για τις επομενες 2-3 εβδομάδες και άρα το τίμημα μπορεί να θεωρηθεί σαν λογικό με επιφυλάξεις.
Το deal που έγινε την 1η Οκτωβρίου αφορούσε 30.000 μετρικούς τόνους, που θα φορωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου με ημερομηνία αποπληρωμής 30 ημέρες αργότερα από την παράδοση
Πριν από αυτό το deal, ένα ακόμα, είχε λάβει χώρα ύψους 35.000 μετρικών τόνων στα 470 δολ/μετρικό τόνο, το οποίο θα παρέμενε στην Ασία με πιθανή κατεύθυνση την Κίνα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης