Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Kerry (ΗΠΑ): Οι μεγάλες οικονομίες του κόσμου πρέπει να κάνουν περισσότερα για την κλιματική αλλαγή

Kerry (ΗΠΑ): Οι μεγάλες οικονομίες του κόσμου πρέπει να κάνουν περισσότερα για την  κλιματική αλλαγή
Η διάσκεψη COP26 στη Γλασκώβη στοχεύει στη διασφάλιση πιο φιλόδοξων δράσεων για το κλίμα από τις σχεδόν 200 χώρες που υπέγραψαν τη Συμφωνία του Παρισιού του 2015
Σχετικά Άρθρα

Οι μεγάλες οικονομίες του κόσμου πρέπει «να κάνουν περισσότερα» στις συνομιλίες του ΟΗΕ για το κλίμα τον επόμενο μήνα για να αποδείξουν πως αντιμετωπίζουν σοβαρά την υπερθέρμανση του πλανήτη, δήλωσε ο Αμερικανός απεσταλμένος για το κλίμα John Kerry.
Η διάσκεψη COP26 στη Γλασκώβη στοχεύει στη διασφάλιση πιο φιλόδοξων δράσεων για το κλίμα από τις σχεδόν 200 χώρες που υπέγραψαν τη Συμφωνία του Παρισιού του 2015 για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε πολύ χαμηλότερους από 2,0 βαθμούς Κελσίου - και σε 1,5 βαθμούς κατά προτίμηση - πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.
«Έχουμε τώρα περίπου το 55% του παγκόσμιου ΑΕΠ δεσμευμένο να αναλάβει δράσεις που θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία στους 1,5 βαθμούς», δήλωσε ο Kerry κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης πριν το COP26..
Το «πολύ κάτω από τους 2.0 βαθμούς Κελσίου σημαίνει πολύ κάτω ... η κοινή λογική λέει ότι δεν είναι 1,9, 1,8 ή 1,7 », πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Reuters.
Νέες ενεργειακές δεσμεύσεις και χρηματοδότηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα έχουν αυξήσει τις ελπίδες των διαπραγματευτών, αλλά πολλές χώρες των G20 - συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ρυπαντών όπως η Κίνα και η Ινδία - δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει ενημερώσεις για τα βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης τους για το κλίμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης