Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΗ: Αυτές είναι οι 5 αβεβαιότητες για την πορεία της εταιρείας - Τι λέει η Έκθεση Αποτελεσμάτων

tags :
ΔΕΗ: Αυτές είναι οι 5 αβεβαιότητες για την πορεία της εταιρείας - Τι λέει η Έκθεση Αποτελεσμάτων
Τα ρίσκα που η ίδια η εταιρεία αναφέρει στην Οικονομική Έκθεση εξαμήνου
Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και ο περιορισμός της συμμετοχής του δημοσίου ανοίγουν νέες προοπτικές για την ταχύτερη υλοποίηση του γιγαντιαίου επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ στις ΑΠΕ, την ανανεωμένη ΔΕΗ όμως θα εξακολουθήσουν να συνοδεύουν βαρίδια που αποτιμώνται από την ίδια ως επισφαλείς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη ρευστότητά και τα οικονομικά της αποτελέσματα.
Στην Εκθεση αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου καταγράφονται μια σειρά από παράγοντες αβεβαιότητας ως προς την επίπτωση στην οικονομική της κατάσταση, όπως:

Oι εκκρεμότητητες με την DGcomp

Η έρευνα της για πιθανή κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην χονδρεμπορική αγορά που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2017 η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ, για την οποία η ΔΕΗ εκφράζει την ανησυχία ότι μπορεί να επεκταθεί και στην λιανική. Η DGcomp έχει στείλει τρεις σειρές επίσημων ¨Αιτημάτων Πληροφοριών στη ΔΕΗ» μέχρι στιγμής, μία τον Ιανουάριο του 2019, μια το Νοέμβριο του 2020 και μία τον Ιούνιο του 2021. Οι δύο πρώτες έχουν απαντηθεί ενώ η τρίτη βρίσκεται υπό επεξεργασία προς απάντηση και πρόκειται να απαντηθεί εμπρόθεσμα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης