Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με ταυτότητα ΣΥΡΙΖΑ η υποβολή αναφοράς στον Άρειο Πάγο για χειραγώγηση στη ΔΕΗ

Με ταυτότητα ΣΥΡΙΖΑ η υποβολή αναφοράς στον Άρειο Πάγο για χειραγώγηση στη ΔΕΗ
H σχέση με την πραγματικότητα και η … ιστορία των έξι
Σχετικά Άρθρα

Έξι δικηγόροι της Αθήνας υπέγραψαν «αναφορά άδικης πράξης» και την υπέβαλαν χθες στον Άρειο Πάγο, κάνοντας λόγο για υπόνοιες χειραγώγησης της μετοχής της ΔΕΗ, η οποία σχετίζεται με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.
Στην αναφορά μιλούν για ανακοίνωση της κυβέρνησης και της ΔΕΗ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Πρόκειται για προσέγγιση που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, καθώς πρώτον την αύξηση δεν την ανακοίνωσε απλά αλλά την αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΗ και την ανακοίνωσε μέσω ΧΑ και δεύτερον δεν υπήρξε ανακοίνωση από την κυβέρνηση αλλά από την ΕΕΣΥΠ ως μετόχου της ΔΕΗ.
Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ πέρασε στην ΕΕΣΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως αποτέλεσμα της υπερήφανης διαπραγμάτευσης του 2015.
Οι δικηγόροι επικαλέστηκαν δημοσιεύματα τεσσάρων ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης από τα οποία θεωρούν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, αλλά και της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος».
Βεβαίως όπως ο κάθε πολίτης και οι δικηγόροι μπορούν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη όταν θεωρούν ότι εγείρονται ζητήματα νομιμότητας.

Ταυτότητα ΣΥΡΙΖΑ

Οι υποβάλλοντες την αναφορά είναι οι Αγ. Τάτσης, Χρ. Πετράκος, Γ.Λιάπης, Κ.Χαρίτος, Γ.Κακουλάκης και Λ.Στάμος.
Εις εξ αυτών ο κ. Αγαμένων Τάτσης είναι επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Δικηγόρων και διεκδικεί την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και αποτελεί στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης.
Προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και είναι βαθύς γνώστης και της υπόθεσης Τομπούλογλου.
Ταυτόχρονα ο κ. Κακουλάκης διετέλεσε Πρόεδρος του ΟΣΕ επί ΣΥΡΙΖΑ ενώ πριν ήταν νομικός σύμβουλος της ΓΑΙΟΣΕ και επί των ημερών του ο ΟΣΕ έσπασε ρεκόρ ζημιών με αποτέλεσμα να φτάνει η εφημερίδα ΑΥΓΗ επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ να γράφει στις 24 Σεπτεμβρίου του 2020 θέμα με τίτλο « Αβέβαιο το (δημόσιο) μέλλον του ΟΣΕ» αποτυπώνοντας την τραγική κατάσταση της επιχείρησης.
Ο κ. Χρήστος Πετράκος είναι μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας ενώ ο Λεωνίδας Στάμος πρωτοστατεί στο κίνημα υπέρβαση.
Όπως μπορεί να καταστεί αντιληπτό η κίνηση των 6 έχει κομματική ταυτότητα.
Και ανεξάρτητα αν υπάρχει ζήτημα χειραγώγησης είναι προφανές ότι πρώτα και κύρια αυτό αφορά στους επενδυτές οι οποίοι είναι προφανές ότι πρώτα και κύρια νοιάζονται για την περιουσία τους.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης