Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυστραλία: Αρνείται να δεσμευτεί για την κατάργηση των ορυκτών καυσίμων εν μέσω ενεργειακής κρίσης

Αυστραλία: Αρνείται να δεσμευτεί για την κατάργηση των ορυκτών καυσίμων εν μέσω ενεργειακής κρίσης

Η Αυστραλία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο στις εξαγωγές άνθρακα και ένας σημαντικός εξαγωγέας φυσικού αερίου

Σχετικά Άρθρα

Aρνήθηκε να δεσμευτεί o πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison για τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων καθώς πλησιάζει η μεγάλη διάσκεψη για το κλίμα.
Η Αυστραλία, η πρώτη χώρα στον κόσμο στις εξαγωγές άνθρακα και ένας σημαντικός εξαγωγέας φυσικού αερίου, βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση για να καταλήξει σε στόχους μείωσης των εκπομπών ενόψει της διάσκεψης COP26 των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα τον Νοέμβριο στη Σκωτία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Εκκλήση ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάλεσε την Αυστραλία να θέσει έναν «χρονικά δεσμευμένο» στόχο για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών την Παρασκευή, όταν ο υπουργός Οικονομικών της χώρας προειδοποίησε ότι η Αυστραλία πρέπει να προετοιμαστεί για πολύ υψηλότερα κόστη δανεισμού εάν δεν δεσμευτεί για έναν καθαρό μηδενικό στόχο έως το 2050, όπως έχουν κάνει πολλές άλλες χώρες.
Σε συνεντεύξεις του προς αυστραλιανά ΜΜΕ μετά τη σύνοδο κορυφής στην Ουάσινγκτον, ο Μόρισον δήλωσε ότι η κυβέρνησή του εξακολουθεί να εργάζεται για τα πλάνα εκπομπών ορυκτών καυσίμων, αρνούμενος ωστόσο να δεσμευτεί για τον περιορισμό τους, καθώς αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος των εσόδων από εξαγωγές της Αυστραλίας.

Δεν κλείνει καμιά βιομηχανία ορυκτών καυσίμων

Μιλώντας στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό SBS, ο Morrison τόνισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κλείσει άμεσα καμία βιομηχανία ορυκτών καυσίμων.
«Δεν χρειάζεται, γιατί αυτή η αλλαγή θα γίνει με την πάροδο του χρόνου», είπε.
«Εργαζόμαστε για τις τεχνολογίες μετάβασης και τις τελευταίες τεχνολογίες που θα είναι εκεί τα επόμενα 20, 30 χρόνια ώστε να μας οδηγήσουν στο καθαρό μηδέν
Αυτό δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη».

, «Tεχνολογία, όχι φόροι»

Ο Morrison, ο οποίος προβάλλει ένα σχετικά απροσδιόριστο σύνθημα, «τεχνολογία, όχι φόροι», συμμετείχε στην κυβέρνηση που τορπίλισε ένα σύστημα τιμολόγησης άνθρακα, μετά τις εκλογές του 2013, ενώ αντιτάχθηκε στον μηχανισμό αυτό ως «μηχανισμό φορολόγησης».
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του, σκεπτικιστής της κλιματικής αλλαγής, Barnaby Joys, την Κυριακή τάχθηκε ενάντια σε έναν καθαρό μηδενικό στόχο.
«Το εξετάζουμε διεξοδικά για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει παράλογη απώλεια περιφερειακών θέσεων εργασίας», δήλωσε στην Αυστραλιανή Ραδιοφωνική Εταιρεία. Το Εθνικό Κόμμα, του οποίου ηγείται ο Joys, εκπροσωπεί σε μεγάλο βαθμό ψηφοφόρους από αγροτικά στρώματα.

Τι μεγαλύτερο εξαγωγικό προϊόν

Ο ίδιςο δήλωσε ότι τα έσοδα από τις μεταλλευτικές και γεωργικές βιομηχανίες ήταν ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους στις πόλεις της περιφέρειας, από κομμωτές έως παρόχους υπηρεσιών αυτοκινήτων.
«Πρέπει να θυμάστε, τα ορυκτά καύσιμα είναι το μεγαλύτερό εξαγωγικό προϊόν της χώρας σας και εάν το αφαιρέσετε, πρέπει να αποδεχτείτε ένα χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης