Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βρετανία: Υποκινούμενος ο πανικός για τις ελλείψεις καυσίμων - Εργατικοί: Δεν επιδιώκουμε την εθνικοποίηση ενεργειακων εταιρειών

Βρετανία: Υποκινούμενος ο πανικός για τις ελλείψεις καυσίμων -  Εργατικοί:  Δεν επιδιώκουμε την εθνικοποίηση ενεργειακων εταιρειών
Η έλλειψη οδηγών δυσκολεύει τη μεταφορά από τα διυλιστήρια σε πρατήρια – «Ναυάγιο» της κυβέρνησης από τη παροχή προσωρινής άδειας σε οδηγούς βαρέων οχημάτων από την ΕΕ
Σχετικά Άρθρα

Να συμπεριφερθούν φυσιολογικά όταν επιχειρούν να προμηθευτούν βενζίνη κάλεσε τους καταναλωτές ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει έλλειψη καυσίμων και ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε μέτρα για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις οδηγών, παρέχοντας προσωρινές άδειες σε οδηγούς από την ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021.
Τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές οχημάτων στα πρατήρια βενζίνης, καθώς οι οδηγοί περίμεναν επί ώρες για να εφοδιαστούν με καύσιμα, καθώς η έλλειψη οδηγών δυσκολεύει τη μεταφορά από τα διυλιστήρια σε πρατήρια.

Η απάντηση του Shapps

«Υπάρχουν άφθονα καύσιμα, δεν υπάρχει έλλειψη καυσίμων στην χώρα», διαβεβαίωσε ο υπουργός.
«Επομένως, το πιο σημαντικό είναι οι καταναλωτές να συμπεριφέρονται φυσιολογικά και να μην πανικοβάλονται.
Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν ουρές».
Ο Shapps απέδωσε την έλλειψη οδηγών στην πανδημία της COVID-19, η οποία διέκοψε τη διαδικασία πιστοποίησης των οδηγών, εμποδίζοντας την είσοδο νέων εργαζομένων στην αγορά. Άλλοι πολιτική αποδίδουν την εξέλιξη στο Brexit και στις κακές συνθήκες εργασίας.

Μομφές κατά της ένωσης μεταφορέων

Ο Shapps χαρακτήρισε τον πανικό για τα καύσιμα «υποκινούμενο» και για το λόγο αυτό κατηγόρησε την ένωση μεταφορέων
. «Είναι τόσο απελπισμένοι που νομίζουν ότι οι Ευρωπαίοι οδηγοί θα ρίξουν τους μισθούς τους», είπε.
Δημοσκόπηση του Opinium που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Observer σημειώνει ότι το 67% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε άσχημα την κρίση.
Η πλειοψηφία του 68% δήλωσε ότι γι΄ αυτό ευθύνεται εν μέρει το Brexit.

Εργατικοί

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης των Εργατικών Keir Starme, μιλώντας στο δικό του ετήσιο συνέδριο του κόμματος στη νότια Αγγλία, δήλωσε ότι οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης δεν κατάφεραν να ενορχηστρώσουν ένα σχέδιο για να καλύψουν τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού μετά το δημοψήφισμα του Brexit το 2016 ενώ σημείωσε εμφατικά ότι οι το κόμμα του δεν στοχεύει στη εθνικοποίηση των 6 ενεργειακών εταιρειών.

www.bankingnews.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης