Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Aυξάνεται στα 200 εκατ ευρώ το κονδύλι για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος

tags :
Aυξάνεται στα 200 εκατ ευρώ το κονδύλι για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος
Διαπιστώθηκε ότι δεν αρκεί το αρχικό ποσό των 150 εκατ ευρώ για την κάλυψη των επιβαρύνσεων μέχρι 300kwh/μήνα
Σε αύξηση των κονδυλίων επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος από τα 150 εκατ. ευρώ στα 200 εκατ. ευρώ προχωράει η κυβέρνηση, καθώς το ράλι των αυξήσεων συνεχίζεται και διαπιστώνεται ότι δεν επαρκούν για να περιορίσουν την επιβάρυνση των καταναλωτών χαμηλής τάσης στα δύο ευρώ το μήνα, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.
Η διατάξη
του νομοσχεδίου για την Ενεργειακή Αναβάθμιση, που αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα στη Βουλή για την εφαρμογή του σχετικού μέτρου, θα προβλέπει την ενίσχυση του Ειδικού Λογαριασμού που θα συσταθεί με την ονομασία Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης με το ποσό των 200 εκατ. ευρώ αντί του αρχικού των 150 εκατ. ευρώ. Εν αναμονή της κατάθεσης του νομοσχεδίου βρίσκονται οι εταιρίες προμήθειας, οι οποίες θα πρέπει να προετοιμάσουν τα πληροφοριακά τους συστήματα για την αποτύπωση της επιδότησης σε ευδιάκριτο σημείο του λογαριασμού ρεύματος.

Η εξειδίκευση του τρόπου εφαρμογής της επιδότησης θα παραπέμπεται σύμφωνα με πληροφορίες σε ΚΥΑ. Ωστόσο οι περισσότεροι προμηθευτές προκειμένου να προλάβουν τους χρόνους, αφού η επιδότηση θα αφορά και τις καταναλώσεις του Σεπτεμβρίου που τιμολογούνται τον Οκτώβριο, έχουν ήδη αναθέσει το έργο των αναγκαίων παρεμβάσεων σε συνεργαζόμενες εταιρίες. Η επιδότηση θα καταβληθεί στους προμηθευτές βάσει του χαρτοφυλακίου πελατών τους και για το κομμάτι που αφορά στα κυμαινόμενα τιμολόγια που για το ιδιωτικό κομμάτι της αγοράς αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 90% του συνόλου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης