Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στα 250 - 300 MW η ισχύς των Υπερακτίων Αιολικών που μπορούν να εγκατασταθούν στις ελληνικές θάλασσες

tags :
Στα 250 - 300 MW η ισχύς των Υπερακτίων Αιολικών που μπορούν να εγκατασταθούν στις ελληνικές θάλασσες
Τι ανέφερε στην Λιουμπλιάνα στο Συμβόυλιο των ΥΠΕΝ ο γενικός διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Π.Παπασταματίου
Στα 250 με 300 MW προσδιορίζεται η ισχύς των θαλάσσιων αιολικών πάρκων που μπορούν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα εντός της επόμενης δεκαετίας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας) κ. Παναγιώτης Παπασταματίου, ο οποίος μίλησε σε συνάντηση των υπουργών Ενέργειας της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε χθες, στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο ίδιος, τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ θα αναπτύξουν η Βρετανία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Γαλλία.
Ειδικότερα, ο κ. Παπασταματίου, αναφερόμενος στις επενδύσεων υπεράκτιων σταθμών επεσήμανε μιλώντας για τα πλωτά αιολικά, ότι όσο αυξάνεται το μέγεθός τους, τόσο μειώνεται το σταθμισμένο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας (LCOE).

Ειδικά στην Ελλάδα οι επενδύσεις αυτές συνάδουν απόλυτως με την επιλεξιμότητα του Ταμείου Ανάκαμψης και θα ενισχυθούν από πλευρας κεφαλαίων με επενδύσεις για τις οποίες στην Ελλάδα, η τεχνολγία αναμένεται να αποκτηθεί από τους ξένους συνεταίρους των ελληνικών κοινοπραξιών.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης