Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σαουδική Αραβία: Στηρίζει την ανακαμψη της παραγωγής στην Ασία μειώνοντας τις τιμές του πετρελαίου

Σαουδική Αραβία: Στηρίζει την ανακαμψη της παραγωγής στην Ασία μειώνοντας τις τιμές του πετρελαίου

Από τον Οκτώβριο, η Aramco πρόκειται να μειώσει την τιμή του αργού κατά 1,30 δολάριο το βαρέλι, σύμφωνα με το Bloomberg

Σχετικά Άρθρα

Μείωσε τις τιμές του πετρελαίου σε ποσοστό μεγαλύτερο του αναμενόμενου για τους πελάτες της στην Ασία η Σαουδική Αραβία, η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη αγορά πετρελαίου για τη χώρα, ενώ ενάμισι μήνα πριν οι χώρες του OPEC+ είχαν συμφωνήσει την αύξηση της παραγωγής, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Η στρατηγική της Aramco

Από τον Οκτώβριο, η Aramco πρόκειται να μειώσει την τιμή του αργού κατά 1,30 δολάριο το βαρέλι, σύμφωνα με το Bloomberg.
Προηγουμένως, η μέση πρόβλεψη της αγοράς ανέμενε μείωση 60 σεντ.
Οι συνεργάτες της Aramco στην Ασία βρέθηκαν προ εκπλήξεως και ανησυχούν ότι η μείωση ενδέχεται να αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να ενισχύσει το μερίδιό της στην σχετική αγορά.

Η μείωση της τιμής

Το 60% του αργού από την Σαουδική Αραβία καταλήγει σε χώρες της Ασίας, ιδίως στην Κίνα τη Νότιο Κορέα, την Ιαπωνία και την Ινδία.
Η τιμή για τους πελάτες της στην Ασία θα μειωθεί από τα επίπεδα που βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή λίγο πριν την επέλαση του κορωνοϊού.

Παραγωγή και μείωση της ζήτησης

Οι χώρες του OPEC+ είχαν συμφωνήσει πρόσφατα να ενισχύσουν με σταθερό ρυθμό την παραγωγή. 
Τον τελευταίο χρόνο, η μείωση της ζήτησης παγκοσμίως λόγω πανδημίας, είχε υποχρεώσει τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες να μειώσουν την παραγωγή.
Πλέον, όμως και μετά τη χαλάρωση των περιορισμών κατά της Covid-19, οι χώρες του OPEC+ και συγκεκριμένα με πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας εισηγήθηκαν τη διοχέτευση περισσότερου πετρελαίου στην αγορά, παρότι η πανδημία εξακολουθεί να επηρεάζει ανεξέλεγκτα τις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης