Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αλήθειες και ψέματα για την ενεργειακή πολιτική - Τα μέτρα για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Αλήθειες και ψέματα για την ενεργειακή πολιτική - Τα μέτρα για τα ευάλωτα νοικοκυριά
Οι αυξήσεις στα τιμολόγια και στο ενεργειακό κόστος είναι λίγο ως πολύ καινούργια παράμετρος, αφού από την περίοδο του Β΄Μνημονίου έχουν να εμφανιστούν και να προαναγγελθούν τέτοιες αυξήσεις
Σχετικά Άρθρα
Η ενεργειακή πολιτική είναι εκείνη που έρχεται στο επίκεντρο, όπως αναμενόταν καθώς άλλα ζητήματα όπως τα φορολογικά είτε τα τραπεζικά είναι λίγο ως πολύ δρομολογημένα.
Οι αυξήσεις όμως στα τιμολόγια και στο ενεργειακό κόστος είναι λίγο ως πολύ καινούργια παράμετρος, αφού από την περίοδο του Β΄Μνημονίου έχουν να εμφανιστούν και να προαναγγελθούν τέτοιες αυξήσεις.
Στην προκειμένη περίπτωση δεν θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός, όπως θέλουν να ισχυρίζονται κάποιοι, γιατί το κόστος για τους παραγωγούς είναι κοινό και για τους παρόχους της λιανικής οι συνθήκες χειρότερες, αφού αυτοί είναι εκείνοι που αγοράζουν στην αυξημένη χονδρική και δεν παράγουν.
Η ώρα της αλήθειας έχει ήδη αρχίσει να επικοινωνείται από την κυβέρνηση, αλλά ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας ιδιαίτερα δύσκολος μήνας για τα νοικοκυριά.
Στην παρούσα φάση ελάχιστα μπορούν να γίνουν καθώς ο διπλασιασμός στις τιμές φυσικού αερίου και η απογείωση των τιμών των CO2 έστειλαν στα ύψη το κόστος ρεύματος, ενώ η ελληνική ενργειακή αγορά από μόνη της έχει έλλειμμα στην κάλυψη των αναγκών, στοιχείο που φάνηκε ακόμα περισσότερο κατά την περίοδο των πυρκαγιών, οπότε κλήθηκαν οι λιγνίτες, για μια ακόμα φορά μετά την Μήδεια, να σώσουν την κατάσταση.
Οι λιγνίτες όμως πια λειτουργούν με υπέρογκο κόστος λόγω της ανόδου των τιμών εκπομπών ρύπων και επιβαρύνουν σημαντικά τον καταναλωτή.

Διαβάστε περισσότερα στο worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης