Τελευταία Νέα
Ενέργεια

OPEC+: Καμία αλλαγή στην ημερήσια παραγωγή πετρελαίου

OPEC+: Καμία αλλαγή στην ημερήσια παραγωγή πετρελαίου
Σε συμφωνία να διατηρήσουν αμετάβλητη την τρέχουσα συμφωνία για την παραγωγή τους κατέληξαν τα μέλη του OPEC+,

Σε συμφωνία να διατηρήσουν αμετάβλητη την τρέχουσα συμφωνία για την παραγωγή τους κατέληξαν τα μέλη του OPEC+, που απαρτίζουν οι χώρες του OPEC και οι σύμμαχοί τους, μετά τη σημερινή 1/9 σύντομη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν.
Ειδικότερα, οι υπουργοί των χωρών του OPEC+ επιβεβαίωσαν "το σχέδιο προσαρμογή της παραγωγή και τον μηχανισμό μηνιαίας προσαρμογής της παραγωγής” που συμφωνηθηκε στην προηγούμενη συνάντησή τους τον Ιούλιο και προβλέπει "την προσαρμογή προς τα πάνω της μηνιαίας συνολικής παραγωγής” κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως τον Οκτώβριο.
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι πριν την τηλεδιάσκεψη ο OPEC+ αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις του για το ύψος της ζήτησης το επόμενο έτος, αλλά και τις πιέσεις που ασκούν κυρίως οι ΗΠΑ για ταχύτερη αύξηση της παραγωγής.
Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του OPEC+ κατέληξαν σε συμφωνία τον Ιούλιο για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα κάθε μήνα από τον Αύγουστο και μετά μέχρι τη συνολική άρση όλων των περιορισμών που υιοθέτησαν πέρυσι προκειμένου να στηρίξουν την αγορά εν μέσω της "βουτιάς” που κατέγραψε η ζήτηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Μετά την απόφαση του OPEC+ οι τιμές του πετρελαίου περιόρισαν τις απώλειές τους, με το West Texas Intermediate παράδοσης Οκτωβρίου να καταγράφει το απόγευμα της Τετάρτης απώλειες 0,45% στα 68,19 δολάρια και το παγκόσμιο σημείο αναφοράς Brent παράδοσης Νοεμβρίου να "χάνει” 0,45% στα 71,31 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης