Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συμφωνία της Ουγγαρίας με την Ρωσία για προμήθεια φυσικού αερίου

Συμφωνία της Ουγγαρίας με την Ρωσία για προμήθεια φυσικού αερίου

Η νέα συμφωνία με την Gazprom θα ισχύει για 15 χρόνια με το ενδεχόμενο τα υπάρξουν τροποποιήσεις όσον αφορά στις ποσότητες μετά από 10 χρόνια

Η Ουγγαρία υπέγραψε με την Ρωσία μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου του 2021, ανακοίνωσε στην σελίδα του στο Facebook ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών P. Sigiarto ο οποίος είχε στην Αγία Πετρούπολη συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom A. Miller.

«Η νέα συμφωνία με την Gazprom θα ισχύει για 15 χρόνια με το ενδεχόμενο τα υπάρξουν τροποποιήσεις όσον αφορά στις ποσότητες μετά από 10 χρόνια.
Η Gazprom θα προμηθεύει ετησίως την Ουγγαρία με 4,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου» έγραψε ο Sigiarto, διευκρινίζοντας ότι τα 3,5 δισ.κ.μ θα διοχετεύονται μέσω της Σερβίας και 1 δις.κ.μ μέσω της Αυστρίας.
Ο Sigiarto ανέφερε επίσης ότι χάρη στην νέα συμφωνία η Ουγγαρία θα αγοράζει φυσικό αέριο «με πολύ πιο συμφέρουσα τιμή, από αυτή που προέβλεπε η ισχύουσα συμφωνία, της οποίας λήγει η ισχύς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης