Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Προς Σεπτέμβριο 2021 η αύξηση κατά 400.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα

Προς Σεπτέμβριο 2021 η αύξηση κατά 400.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα
Ο OPEC+ πιθανότατα θα διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική παραγωγής πετρελαίου όταν συνεδριάσει την Τετάρτη 1/9

Ο OPEC+ πιθανότατα θα διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική παραγωγής πετρελαίου όταν συνεδριάσει την Τετάρτη 1/9 και θα συνεχίσει με την προγραμματισμένη μέτρια αύξηση της παραγωγής του, όπως δήλωσαν στο Reuters τρεις πηγές του OPEC+.
Σημειώνεται πως τα μέλη του OPEC+ θα συνεδριάσουν την πρώτη Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν την προηγούμενη συμφωνία για αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως για τους επόμενους μήνες.
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Biden κάλεσε τον OPEC+ να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου για να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες τιμές βενζίνης που θεωρεί απειλή για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.
Οι πηγές του OPEC+ δήλωσαν ότι η πρόσφατη αύξηση των τιμών του πετρελαίου είναι προσωρινή, κυρίως λόγω της διακοπής της προσφοράς στο Μεξικό και της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε τις ακτές των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο.
Μια άλλη πηγή του OPEC+ δήλωσε ότι είναι «πολύ πιθανό» η αύξηση κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα να προχωρήσει από τον Σεπτέμβριο.
Ο Υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Mohammad al-Fares δήλωσε την Κυριακή στο Reuters ότι αυτή την εβδομάδα ο OPEC+ θα συζητήσει αν θα συνεχίσει με την προγραμματισμένη του αύξηση ή αν θα το επανεξετάσει και θα «παγώσει» την άνοδο, προσθέτοντας ότι οι οικονομίες των χωρών της Ανατολικής Ασίας και της Κίνας εξακολουθούν να επηρεάζονται από την πανδημία και συνιστάται επιφυλακτικότητα.
Αργότερα δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA ότι το Κουβέιτ υποστηρίζει κάθε απόφαση που θα λάβουν τα μέλη του OEPC+ βάσει συναίνεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης