Τελευταία Νέα
Ενέργεια

OPΕC+: Θα αυξηθεί η ζήτηση για πετρέλαιο, παρά την επέλαση της μετάλλαξης Delta – Αμετάβλητες οι προβλέψεις για την παραγωγή

OPΕC+: Θα αυξηθεί η ζήτηση για πετρέλαιο, παρά την επέλαση της μετάλλαξης Delta – Αμετάβλητες οι προβλέψεις για την παραγωγή

Tο 2022, η χρήση καυσίμων θα επεκταθεί κατά 3,28 εκατ. βαρέλια την ημέρα, προβλέπει στη μηναία έκθεσή του ο OPEC+

Σχετικά Άρθρα

Αμετάβλητες διατηρεί ο ΟΠΕΚ τις προβλέψεις του αναφορικά με την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου τόσο για το τρέχον έτος όσο και για το 2022, παρά τις ανησυχίες που προκαλεί η εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Delta τη Covid-19, η οποία ασκεί ήδη σημαντικές πιέσεις στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων ενώ θεωρεί ότι η προσφορά «μαύρο χρυσού», θα διατηρηθεί επίσης στα ίδια επίπεδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Market Watch την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2021.
Το πετρελαϊκό καρτέλ στην μηνιαία έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 12 Αυγούστου, προβλέπει ότι η ζήτηση θα αυξηθεί κατά 5,95 εκατ. βαρέλια την ημέρα φέτος, ή 6,6%, διατηρώντας αμετάβλητες τις εκτιμήσεις του σε σχέση με την πρόβλεψη του περασμένου μήνα.

Ανάκαμψη της οικονομίας

«Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει», τονίζει ο OPEC+, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι προκλήσεις παραμένουν, και θα μπορούσαν εύκολα να αποδυναμώσουν αυτή τη δυναμική.
Η βεβαιότητα του ΟΠΕΚ ότι η ζήτηση δεν θα επηρεαστεί από τις τελευταίες δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία έρχεται σε αντίθεση με αυτήν του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, ο οποίος αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή του.

Τομείς που δεν καταναλώνουν πετρέλαιο

Το 2022, η χρήση καυσίμων θα διευρυνθεί κατά 3,28 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ανέφερε ο OPEC+, μια πρόβλεψη επίσης αμετάβλητη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ο ΟΠΕΚ ανέφερε ότι οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία βελτιώθηκαν ελαφρώς από την τελευταία έκθεσή του , αλλά υποθέτει ότι αυτό θα καθοδηγηθεί κυρίως από τομείς που δεν καταναλώνουν πετρέλαιο.

Kίνα και Ινδία

Προβλέπει επίσης, ότι η κατανάλωση στην Κίνα και την Ινδία θα ξεπεράσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία το επόμενο έτος, «υποστηριζόμενη από μια υγιή αύξηση της ζήτησης για μεταφορές και βιομηχανικά καύσιμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης