Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Κέρδη +1,2%, στα 71,44 δολ., το Brent, +1,4%, στα 69,25 δολ., το WTI

tags :
Πετρέλαιο: Κέρδη +1,2%, στα 71,44 δολ., το Brent, +1,4%, στα 69,25 δολ., το WTI

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 816.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΙΑΕ 

Σχετικά Άρθρα
Κέρδη κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ανέκαμψαν από τις απώλειες που προκάλεσαν στον «μαύρο χρυσό» οι δηλώσεις του Jake Sullivan, σύμφωνα με τις οποίες ο Λευκός Οίκος θα πιέσει τον OPEC+ να αυξήσει την παραγωγή, σύμφωνα με το σχόλιο του Market Watch την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021.
Ειδικότερα, τα συμβόλαια του αργού υποχώρησαν περισσότερο από 1% στην έναρξη της συνεδρίασης, αφού ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan δήλωσε ότι η κυβέρνηση Biden «συνεργάζεται με τα μέλη του OPEC+ για τη σημασία των ανταγωνιστικών αγορών ως προς τον καθορισμό των τιμών».

Οι δηλώσεις Sullivan

Όπως διευκρίνισε στο CNBC, «οι ανταγωνιστικές αγορές ενέργειας θα διασφαλίσουν την παροχή αξιόπιστων και σταθερών ενεργειακών διαθεσίμων.
Ο ΟPEC+ πρέπει να κάνει περισσότερα βήματα για να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας».
Σχολιάζοντας την απόφαση του Οργανισμού τον περασμένο μήνα, για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως, ο Sullivan ανέφερε ότι "αυτή η απόφαση δεν αρκεί από μόνη της.
Χρειάζονται περισσότερα μέτρα για την στήριξη της ενεργειακής αγοράς".

Στη συνέχεια, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι πιέζει τον OPEC+ «για μακροπρόθεσμη δράση και όχι για άμεση αντίδραση».

Αποθέματα και συμβόλαια

Στο μεταξύ, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε αργά την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 816.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 96 σεντς ή 1,4% στα 69,25 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Οκτωβρίου πρόσθεσε 81 σεντς ή 1,2% και έκλεισε στα 71,44 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης