Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΙΕΝΕ: Ιστορικό ρεκόρ στη μέση χονδρεμπορική τιμή ρεύματος – Αναπόφευκτες αυξήσεις από Σεπτέμβριο

ΙΕΝΕ: Ιστορικό ρεκόρ στη μέση χονδρεμπορική τιμή ρεύματος – Αναπόφευκτες αυξήσεις από Σεπτέμβριο
Η ακτινογραφία της ενεργειακής αγοράς, την πιο «καυτή» εβδομάδα των τελευταίων δεκαετιών, όπως τη βλέπουν οι αναλυτές του ΙΕΝΕ
Εβδομαδιαίο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε η μέση Τιμή Εκκαθάρισης της Αγοράς (ΤΕΑ) την πιο «καυτή» εβδομάδα των τελευταίων δεκαετιών. Σύμφωνα με την ακτινογραφία της ενεργειακής αγοράς την κρίσιμη εβδομάδα 2 Αυγούστου με 8 Αυγούστου, οι αναλυτές του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) κατέγραψαν σημαντική αύξηση το περασμένο επταήμερο, διαμορφούμενη στα 146.65 ευρώ /MWh, σημειώνοντας νέα υψηλότερη εβδομαδιαία τιμή ηλεκτρισμού στην ιστορία της ελληνικής χονδρεμπορικής αγοράς.
Ειδικότερα, η μέση ΤΕΑ εμφανίζεται αυξημένη κατά 20.27% σε σύγκριση με εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας, με μέγιστη και ελάχιστη τιμή στα 205 ευρώ/MWh και στα 81.42 ευρώ/MWh αντίστοιχα. Δεν είναι τυχαίο ότι η αγορά αναμένει αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος από τον Σεπτέμβριο, οι οποίες στο σύνολο του λογαριασμού μπορεί να φτάνει το 15% ή ακόμη και το 30% στο ανταγωνιστικό σκέλος του.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης