Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στα 154,08 ευρώ ανά MWh το κόστος ενέργειας (3/8) - Στα όρια του το σύστημα αν και η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι στο 50%

tags :
Στα 154,08 ευρώ ανά MWh το κόστος ενέργειας (3/8) - Στα όρια του το σύστημα αν και η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι στο 50%
Ο ΑΔΜΗΕ επιστρατεύει τη μονάδας της Μεγαλόπολης 3
Σχετικά Άρθρα

Με εκκλήσεις για περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας προσπαθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση σε ενέργεια εξαιτίας του καύσωνα.
Το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας βρίσκεται στα όρια του με τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ να επιστρατεύει τη μονάδα της Μεγαλόπολης 3 για να συνδράμει στις ενεργειακές ανάγκες της χώρας. Επισημαίνεται ότι η μονάδα βρίσκεται εκτός λειτουργίας από τον περασμένο Νοέμβριο αλλά οι ανάγκες για ενέργεια την έβαλαν στο σύστημα καθώς παράγει 250 MW.
Οι αρμόδιοι για την ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος βρήκαν ως σύμμαχο την πανδημία, που κρατά μακριά τους τουρίστες από τη χώρα μας.
Τα ξενοδοχεία της χώρας υπολειτουργούν με αποτέλεσμα να μειώνεται και η κατανάλωση ενεργείας ενώ στην περίπτωση που ο τουρισμός εμφάνιζε αφίξεις στα επίπεδα του 2019 το πρόβλημα θα ήταν έντονο και μοιραία θα προκαλούσε black out.

Ράλι στο Χρηματιστήριο Ενέργειας

Το ράλι της τιμής της Mwh στο Χρηματιστήριο Ενέργειας κάνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Για σήμερα Δευτέρα (2/8/2021) το κόστος ανά Mwh ανήλθε σε 144,54 ευρώ και για αύριο το κόστος ανά Mwh εκτοξεύτηκε στα 154,08 ευρώ δηλαδή είναι ακριβότερη κατά 10 ευρώ σε διάστημα 24 ωρών. Πλέον η λειτουργία των αιρκοντίσιον κοστίζει ακριβότερα. Η μία ώρα λειτουργίας για λίγη δροσιά πλέον οι πάροχοι θα χρεώνουν από 0,15408 ευρώ ανά Kwh και το συνολικό κόστος για 60 λεπτά κατανάλωσης θα φτάνει τα 0,30816 λεπτά του ευρώ ανά kwh όταν πέρυσι ήταν στα 0,07 λεπτά του ευρώ.
Η λειτουργία λιγνιτικών μονάδων επιβαρύνουν τη ΔΕΗ διότι πρέπει να πληρώσει ρύπους στα επίπεδα των 52 ευρώ ανά τόνο. Η διοίκηση της επιχείρησης έχει ανακοινώσει ότι από τις 5 Αυγούστου θα εφαρμόσει ρήτρα αναπροσαρμογής των τιμολογίων ρεύματος με τους καταναλωτές της ΔΕΗ στο επόμενο λογαριασμό ρεύματος ο οποίος αναμένεται να είναι φουσκωμένος.

Νίκος Θεοδωροπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης