Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο εξασφαλίζει πολλά πλεονεκτήματα

tags :
ΔΕΠΑ Εμπορίας: Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο εξασφαλίζει πολλά πλεονεκτήματα

Ένα από τα σενάρια προβλέπει την αυτόνομη πώληση του χαρτοφυλακίου λιανικής που αποτελεί και το δέλεαρ για τους υποψήφιους επενδυτές

Δρόμο για την άρση της αβεβαιότητας που έχει προκύψει με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας αναζητούν τα συναρμόδια κυβερνητικά επιτελεία μετά την δρομολόγηση της δεύτερης φάσης ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Η λύση του Χρηματιστηρίου πέφτει στο τραπέζι καθώς θα αποτιμήσει μια πραγματική αξία της ΔΕΠΑ, με βάση την επιτυχή στρατηγική και τα αποτελέσματα του τελευταίου έτους και παράλληλα θα διατηρήσει την καθετοποίηση της εταιρίας, δίνοντας της άνεση για επιλογές μερικών ιδιωτικοποιήσεων στην συνέχεια, όπως το Φυσικό Αέριο ή τμήμα αυτού.
Η εταιρία θα μπορέσει να αυξήσει την κεφαλαιοποίηση προσφέροντας υπεραξίες στο δημόσιο, που θα διαθέσει στην αγορά ένα ποσοστό μέχρι 35% από το 65% που κατέχει.

Το ΤΑΙΠΕΔ όπως είναι ήδη γνωστό έχει ¨παγώσει¨ τη διαδικασία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών μέχρι το τρίτο τρίμηνο του έτους λόγω της δικαστικής διένεξης με την λιπασματοβιομηχανία ELFE.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης