Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Κέρδη +2,2%, στα 73,79 δολ., για το brent – «Αλμα» +2,3%, στα 71,91 δολ., για το WTI

Πετρέλαιο: Κέρδη +2,2%, στα 73,79 δολ., για το brent – «Αλμα» +2,3%, στα 71,91 δολ., για το WTI
Σημαντικό ρόλο στη άνοδο διαδραμάτισε η διάθεση των επενδυτών και η έλλειψη προσφοράς
Σχετικά Άρθρα

Σημαντικά κέρδη για τρίτη συνεδρίαση αποκόμισε το πετρέλαιο την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, σε αναστροφή της πτωτικής τάσης που καταγράφηκε τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 ενώ την ίδια ώρα σε εβδομαδιαία βάση είχε θετικό πρόσημο, σύμφωνα με ανάλυση του Market Watch .
Αποκλιμακώθηκαν οι φόβοι στην αγορά για τη διασπορά της μετάλλαξης Delta του κορωνοϊού και την επίδρασή της στην ενεργειακή ζήτηση, καθώς και για την αύξηση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, με το πετρέλαιο να εκμεταλλεύεται τη διάθεση των επενδυτών για περιουσιακά υψηλού ρίσκου, καθώς και την περιορισμένη προσφορά.

Αμερικανικά αποθέματα

«Είναι μια πολύ περίεργη εβδομάδα για το πετρέλαιο, μετά το sell off της Δευτέρας, μετά τα νέα για τη συμφωνία στον OPEC+ και το ράλι της Τετάρτης 21 Ιουλίου, παρά τα κακά νέα για τα αμερικανικά αποθέματα», αναφέρει ο Colin Cieszynski, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην SIA Wealth Management.
Η έμφαση ως προς την ανάληψη ρίσκου σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, μετά τη συμφωνία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, έχει μετακινηθεί προς την πλευρά της ζήτησης, λόγω της νέας έκρηξης κρουσμάτων κορωνοϊού και, μολονότι η επίδραση κάθε νέου γύρου lockdown είναι ολοένα και μικρότερη, παραμένει στο μυαλό των traders ότι ο δρόμος της ανάκαμψης θα έχει αναταράξεις», προσθέτει.

Τα συμβόλαια

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, το πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Σεπτεμβρίου, κέρδισε 1,56 δολ. ή 2,2%, στα 73,79 δολ. το βαρέλι.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου κέρδισε 1,61 δολ. ή 2,3%, κλείνοντας στα 71,91 δολ. το βαρέλι, μετά από ένα άλμα 4,6% την Τετάρτη 21 Ιουλίου.
Παρά την εβδομαδιαία αύξηση κατά 2,1 εκατ. βαρέλια των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ, την οποία ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA), η υπηρεσία σημείωσε ότι τα αποθέματα των 439,7 εκατ. βαρελιών είναι κατά 7% χαμηλότερα του μέσου όρου των τελευταίων πέντε ετών για τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης