Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Κέρδη 1,65% για το αργό στα 75,33 δολ. εν μέσω φόβων για την προσφορά

Πετρέλαιο: Κέρδη 1,65% για το αργό στα 75,33 δολ. εν μέσω φόβων για την προσφορά

Τα αποθέματα των ΗΠΑ υποχωρούν σε σταθερή βάση για επτά συναπτές εβδομάδες, αγγίζοντας το χαμηλοτερο επίπεδο από το 2019

Σχετικά Άρθρα

Κατά 1,65% ενισχύθηκαν οι τιμές του αργού, εν μέσω περιορισμένης προσφοράς σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για περαιτέρω μείωση των αμερικανικών και γενικότερα των παγκόσμιων αποθεμάτων αργού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021.
 Η τιμή brent στο Λονδίνο διαμορφωνόταν στα 76,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Ν. Υόρκη η τιμή αργού κινείτο με κέρδος 1,65%, στα 75,33 δολάρια το βαρέλι με κέρδος 1.22 δολ.

Αποθέματα
 Αναλυτές περιμένουν περαιτέρω μείωση των αποθεμάτων αργού στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, δεδομένου ότι υποχωρούν σε σταθερή βάση για επτά συναπτές εβδομάδες, αγγίζοντας το χαμηλοτερο επίπεδο από το 2019.
Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) διαμήνυσε σήμερα ότι τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου θα παρουσιάσουν στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου τη μεγαλύτερη μείωση σε διάστημα τουλάχιστον μίας δεκαετίας, όπως έδειξαν τα πρώτα στοιχεία του Ιουνίου σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία.

Αντιπαράθεση στο OPEC+

Επίσης, ενώ εκτιμά ότι η αγορά πετρελαίου θα «δει» την προσφορά της να περιορίζεται προς το παρόν εν μέσω της διένεξης στους κόλπους του OPEC+, προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να ενέχει ο κίνδυνος κάποιες χώρες του καρτέλ να σπεύσουν να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς αυξάνοντας μονομερώς την παραγωγή τους, σε περίπτωση που η εμπλοκή συνεχιστεί.
Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό, ότι οι τιμές πετρελαίου θα παρουσιάζουν μεταβλητότητα έως ότου οι χώρες μέλη του OPEC + καταλήξουν σε συμφωνία.
«Το αδιέξοδο του ΟΠΕΚ+ σημαίνει ότι οι ποσοστώσεις παραγωγής θα παραμείνουν στα επίπεδα του Ιουλίου. Σε αυτή την περίπτωση, η προσφορά θα παραμείνει σημαντικά συγκρατημένη, καθώς η ζήτηση ανακάμπτει συνεχώς», αναφέρεται στην έκθεση της ΙΕΑ.

Ανοίγουν οι στρόφιγγες;

Εάν οι διαφορές παραμείνουν, αναλυτές εκτιμούν ότι οι κορυφαίοι πετρελαιοπαραγωγοί ενδεχομένως να εγκαταλείψουν τη συμφωνία, ανοίγοντας τις στρόφιγγες σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, εντείνοντας την αβεβαιότητα, που σημαίνει ότι οι τιμές θα παρουσιάσουν έντονες αυξομειώσεις και πιθανόν μία απότομη διόρθωση.
Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η απειλή του πληθωρισμού, μετά την άνοδο που σημείωσε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, σε μία εξέλιξη που προοιωνίζεται πιο επιθετική νομισματική πολιτική από την Fed και η οποία θα λειτουργούσε αρνητικά για την αγορά πετρελαίου, αναφέρει ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group στο Σικάγο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης