Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΣΦΑ: Ομολογιακό 400 εκατ ευρώ για τις επενδύσεις - Πτώση στις ταρίφες

tags :
ΔΕΣΦΑ: Ομολογιακό 400 εκατ ευρώ για τις επενδύσεις - Πτώση στις ταρίφες

Ποιό είναι το ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου

Στην έκδοση ομολογιακού δανείου που υπερβάινει τα  400 εκατ. ευρώ έχει συμφωνήσει με τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες, να προχωρήσει ο ΔΕΣΦΑ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό του πλάνο ύψους 540 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει 48 μικρά και μεγάλα έργα τα περισσότερα από τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της επόμενης τριετίας.
Όπως ανέφερε μιλώντας προς τους δημοσιογράφους η CEO του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, η συμφωνία με τις τέσσερις τράπεζες επισφραγίζει την εμπιστοσύνη που δείχνει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, επιτρέποντας στον ΔΕΣΦΑ να υλοποιήσει το μακροπρόθεσμο επενδυτικό του πλάνο.
Το ομολογιακό δάνειο θα είναι δωδεκαετούς διάρκειας και σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση των παγίων θα ανέλθει σε 405 εκατ ευρώ με δυνατότητα προσαύξησης κατά 70 εκατ ευρώ και το κόστος του προβλέπεται να είναι μικρότερο από το τρέχον κόστος δανεισμού. Επίσης προβλέπεται ανακυκλούμενη χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ ευρώ διάρκειας 12 ετών με περιθώριο επίσης μικρότερο από το τρέχον κόστος δανεισμού

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης